Jongeren maken plezier

Ik ga in het buitenland stage lopen of studeren. Kan ik mijn zorgverzekering houden?

Hieronder lees je meer over in het buitenland stage lopen of studeren.

 

Stage in het buitenland

Als je een stagevergoeding krijgt, beoordeelt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of je nog recht hebt op je zorgverzekering in Nederland. Als dit niet het geval is, moet je een zorgverzekering afsluiten in het land waar je stage loopt. Neem hiervoor contact op met de SVB. Wanneer je geen stagevergoeding krijgt, kun je je zorgverzekering in Nederland gewoon houden.

 

Wil je je zorgverzekering opzeggen? Stuur (een kopie van) de beoordeling van de SVB naar: zorgbuitenland@promovendum.nl.

 

Studeren in het buitenland

Volg je een studie in het buitenland? Dan heb je in veel gevallen recht op een Nederlandse zorgverzekering. Neem hierover wel altijd contact met ons op. Bel 078 648 13 00 of stuur een e-mail. Ook ontvangen wij graag je nieuwe buitenlandse woonadres. Als je naast studeren ook gaat werken buiten Nederland, vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering vanaf de dag dat je start met werken in het buitenland.

 

Handig om te weten

Heb je alleen een basisverzekering? Dan worden je kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland vergoed op basis van de Nederlandse, gemiddelde kosten. De vergoeding is maximaal 70% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Deze kosten vallen onder het wettelijk verplichte eigen risico. Als de behandeling in het buitenland duurder is, moet je zelf bijbetalen. Je kan dit voorkomen door de aanvullende dekking Buitenland te kiezen. Je hebt dan recht op 100% vergoeding voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Voorwaarde is wel dat je deze kosten ook vergoed zou krijgen wanneer de behandeling in Nederland zou zijn.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail