Ik ga in het buitenland stage lopen of studeren. Kan ik mijn zorgverzekering bij Promovendum houden?

Stage in het buitenland

Als je een stagevergoeding krijgt, beoordeelt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of je nog recht hebt op je zorgverzekering in Nederland. Als dit niet het geval is, moet je een zorgverzekering afsluiten in het land waar je stage loopt. Neem hiervoor contact op met de SVB. Wanneer je geen stagevergoeding krijgt, kun je je zorgverzekering in Nederland gewoon houden. Wil je je zorgverzekering opzeggen? Stuur (een kopie van) de beoordeling van de SVB naar zorgbuitenland@promovendum.nl.

Studeren in het buitenland

Volg je een studie in het buitenland? Dan heb je in veel gevallen recht op een Nederlandse zorgverzekering. Neem hierover wel altijd contact met ons op. Bel 078 648 13 00 of stuur een e-mail. Ook ontvangen wij graag je nieuwe buitenlandse woonadres. Als je naast studeren ook gaat werken buiten Nederland, vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering vanaf de dag dat je start met werken in het buitenland.

Handig om te weten

Heb je alleen een basisverzekering? Dan worden je kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland vergoed op basis van de Nederlandse, gemiddelde kosten. De vergoeding is tot 73% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Ga je naar een zelfstandig behandelcentrum (kliniek), dan vergoeden wij tot 73% van het gemiddeld gecontracteerde tarief voor zelfstandige behandelcentra. Deze kosten vallen onder het wettelijk verplichte eigen risico. Als de behandeling in het buitenland duurder is, moet je zelf bijbetalen. Je kan dit voorkomen door de aanvullende dekking Buitenland te kiezen. Je hebt dan recht op 100% vergoeding voor spoedeisende medische zorg in het buitenland. Voorwaarde is wel dat je deze kosten ook vergoed zou krijgen wanneer de behandeling in Nederland zou zijn.

Heb je vragen? Dan kan je ons natuurlijk mailen of bellen naar 078 648 13 37.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Voordelige studentenzorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige basisverzekering! Al klant? Tot 1 februari kun je jouw zorgverzekering wijzigen. Inloggen, wijzigen en klaar!


Bereken in 1 minuut
Meer informatie?

Je kunt de voorwaarden van onze studentenzorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken