gezin in bed

Vignet Hongarije 2021 kopen: waar moet je tol betalen?

Ga je binnenkort met de auto naar Hongarije? Of rijd je erdoorheen naar een andere bestemming? Een vignet kopen is in Hongarije ook in 2021 verplicht. Benieuwd hoe je het vignet kan kopen? En hoe hoog de boete is die je moet betalen als je zonder vignet het land binnenrijdt? Lees er alles over in dit artikel.

 

Op welke tolwegen in Hongarije heb je een vignet nodig in 2021?

Het vignet wordt ook wel e-vignet of e-Matrica genoemd. In Hongarije hoef je het vignet namelijk niet achter de voorruit de plakken, maar wordt er gebruik gemaakt van een digitaal vignet. De controle gaat op kenteken. Bijna alle snelwegen in Hongarije zijn tolwegen. Je hebt in principe maar één vignet nodig om op alle snelwegen in het land te rijden. Deze wegen herken je aan een M plus het getal van de weg. Let op: er zijn geen tolpoorten langs deze wegen. Je koopt het vignet vooraf.

 

Kosten vignet Hongarije 2021

Dit zijn de kosten voor een vignet Hongarije in 2021 voor personenauto’s:

  • Weekvignet: 3.500 HUF, ongeveer 13 euro
  • Maandvignet: 4.780 HUF, ongeveer 18 euro
  • Jaarvignet: 44.660 HUF, ongeveer 170 euro
  • Regiovignet: 5.200 HUF, ongeveer 20 euro

 

Auto icoon

Op vakantie met een 25% lagere autopremie?

Waar kun je een vignet voor Hongarije bestellen of kopen?

Je kunt een digitale vignet voor Hongarije op twee manieren aanschaffen:

 

1. Vignet Hongarije online kopen

Via verschillende websites kan je het Vignet 2021 bestellen, bijvoorbeeld via virpay.hu. Je kunt online betalen en geeft jouw kenteken door via de website. Je auto wordt geregistreerd in een computersysteem. Vervolgens kun je zonder zorgen Hongarije binnenrijden. Bewaar wél het aankoopbewijs. Mocht je onverhoopt toch een boete krijgen, dan heb je deze achter de hand.

 

2. Tolvignet onderweg kopen

Vooraf geen tolvignet online besteld? Dan is er nog een andere optie. Een vignet voor Hongarije kan ook bij grensovergangen of tankstations langs de snelweg gekocht worden. De verkooppunten zijn aangegeven met speciale borden waar ‘vignette’ of ‘Matrica’ op staat. Ook hier geldt dat in principe alleen het kenteken wordt geregistreerd. Het is wel slim om het aankoopbewijs te bewaren, mocht je onterecht op de bon geslingerd worden!

 

Let op! Reis je via Tsjechië? Een vignet Tsjechië is in 2021 ook verplicht.

 

vignet hongarije 2020

 

Zonder vignet een tolweg op: boete betalen

Zo’n boete kan namelijk oplopen tot 100.000 HUF, dat is omgerekend ongeveer 300 euro! Zorg ervoor dat je binnen 60 minuten na het oprijden van de snelweg een vignet koopt. Als je binnen die tijd gewoon betaalt, wordt de boete kwijtgescholden.

 

Regel pechhulp voor in Hongarije

Met onze voordelige pechhulp maak je in heel Europa gebruik van een snelle alarmcentrale. Zo kun je zonder zorgen op reis!

Onze autopremie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail