gezin in bed

Vakantie checklist 2022: wat moet je verplicht in de auto meenemen?

Laatste update 10-02-2022. Je gaat met de auto op vakantie? Dan is het belangrijk om bepaalde artikelen in de auto mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en reservelampjes. Niet alleen belangrijk, maar ook in veel landen verplicht. Promovendum helpt je met de vakantie checklist in 2022 op weg!

 

Waarom moet je aan bepaalde voertuigeisen voldoen?

Als je in een ander land bent, dan hoor je je aan te passen aan de lokale regels. Dat is logisch. Niet alleen de verkeersregels kunnen verschillen met die van Nederland, maar ook de voertuigeisen. Onder voertuigeisen wordt verstaan: de bezittingen die je verplicht in de auto moet hebben. Deze zijn bedoeld om de veiligheid van jou en je gezin, bijvoorbeeld bij autopech, te verhogen.

 

Wat heb je tijdens je autovakantie in welk land nodig?

In het overzicht hieronder zie je per vakantieland wat verplicht in je auto aanwezig moet zijn (2022). En hoe je het moet gebruiken. Handig ter aanvulling op de vakantie checklist!

 

checklist vakantie

 

Wat zijn de gevolgen als je niet aan de voertuigeisen voldoet?

Dan kan je problemen ervaren met de plaatselijke politie. Dat levert vertraging op, maar nog vervelender: je kunt boetes krijgen. Bijvoorbeeld als je strandt met autopech en geen gevarendriehoek bij de auto plaatst. Soms moet je ter plaatse de boete betalen. Doe je dat niet? Dan kan jouw auto in beslag worden genomen. Let op: als je naar Spanje rijdt, dan rijd je via andere landen. Zoals België, Luxemburg en Frankrijk. Controleer dus goed jouw vakantie checklist, voordat je Nederland verlaat.

 

Vakantie checklist compleet maken? Kies de Promovendum reisverzekering!

Ga niet alleen met de juiste uitrusting, maar ook met een goede reisverzekering op pad. De Promovendum reisverzekering is zeer voordelig! Bon voyage!

Reisverzekering voor zonnig prijsje?

Bereken in 1 minuut

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail