gezin in bed

Tolbadge Frankrijk 2023: Fulli/Mango Mobilités (AREA) of Bip&Go kopen?

Gepubliceerd op 03-02-2023

Ga je binnenkort met de auto naar Frankrijk of erdoorheen? Dan krijg je vast te maken met tol. Wil je hier vliegensvlug doorheen rijden? Dan is de tolbadge voor Frankrijk een aanrader!

 

Tolbadge Frankrijk: wat is het?

Een tolbadge is een kastje waarmee je elektronisch betaalt op bijna alle Franse tolwegen. Je plaatst het kastje achter je achteruitkijkspiegel (check stappenplan hoe te doen). Vervolgens kun je via speciale rijstroken de tolpoortjes voorbij rijden. Deze rijstroken worden met een grote ‘T’ aangegeven. Kom je aan bij zo’n tolpoortje? Wacht tot de badge een pieptoon geeft en de slagboom zal binnen een paar seconden open gaan. De tolbadge Frankrijk is gekoppeld aan je rekeningnummer, waardoor de tolkosten achteraf automatisch worden afgeschreven. Handig!

 

Voordelen tolbadge Frankrijk

  • Niet meer stilstaan bij de tolpoortjes op tolwegen, dat scheelt tijd!
  • Geen geklungel met contant geld of creditcards.
  • Met de tolbadge is het ook mogelijk om op meer dan 300 parkeerterreinen in Frankrijk te betalen.

 

Reisverzekering icoon Promovendum

Voordelige reisverzekering?

Tolbadge Frankrijk kopen voor 2023

Wil je een tolbadge kopen voor in Frankrijk? Dan kun je in 2023 kiezen uit de volgende 2 opties: Fulli of Bip&Go.

 

1. Mango Mobilités (AREA) heet nu Fulli

Via Fulli (eerst Mango Mobilités/AREA) heb je de keuze uit de volgende vier tolbadges:

 

Abonnement

Opstartkosten
Liber-t Vacances Gratis
Fulli Nomade 11 euro
Fulli Nomade Elec      11 euro
Fulli Nomade + 15 euro

 

Zoals je ziet heeft elk abonnement opstartkosten, behalve Liber-t Vacances. Verder betaal je beheerkosten voor de maanden waarin je de tolbadge gebruikt. Die verschillen voor het Liber-t Vacances pakket (+ 2 euro per gereden maand) of de Fulli Nomade-pakketten (+ 1,70 euro per gereden maand). 

 

Rijd je naast Frankrijk, ook door naar Spanje en Portugal? Dan komt daar 2,40 euro beheerkosten per gereden maand bovenop, ook voor Italië geldt dat (+2,40 euro extra). Plus natuurlijk de opstartkosten en de kosten voor de tolwegen zelf! Ook goed om te weten: deze bedragen kunnen wijzigen, want soms heeft Fulli kortingsacties. Verzendkosten zijn 10 euro en dan ligt de badge binnen 2 werkdagen bij je in Nederland op de mat. De tolbadge kun je hier makkelijk online aanvragen.

 

Tolpoortjes Frankrijk

 

2. Bip&Go

De Bip&Go-pas van Sanef is geldig op alle tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De pas heeft 2 formules: eentje voor frequente gebruikers en een voor incidentele gebruikers:

 

  • Neem je maar een paar keer per jaar de tolweg? Kies dan voor het Ad hoc-abonnement. Kosten: 1,70 euro per gereden maand in Frankrijk. Rijd je bijvoorbeeld ook in Spanje of Portugal? Dan betaal je 2,50 euro per gereden maand bovenop je abonnement. Als je door Italië rijdt, betaal je ook 2,50 euro extra.
  • Ga je minstens 1x per maand over de tolwegen in Frankrijk? Kies dan voor de Frequent-optie. Kosten: 1,33 euro per maand of 16 euro per jaar in Frankrijk, en voor 2,50 euro extra per gereden maand in Spanje, Portugal. Met een meerprijs van 2,50 euro per maand daar bovenop, rijd je ook door Italië.

 

Bijkomende kosten zijn 10 euro voor ingebruikname. Rijd je ook in Italië, dan bedraagt het 14 euro. Uiteraard heb je dan je gemaakte tolkosten nog en de 10 euro verzendkosten als je in Nederland woont. De Bip&Go tolbadge kun je hier aanvragen.

 

Kosten tolbadge Frankrijk 2023 checken? Online inloggen, et voilà...

De kosten die je met de tolbadge in Frankrijk maakt, worden automatisch van je rekening afgeschreven. Eenmaal weer thuis kun je via de websites van Fulli of Bip&Go inloggen. Zo zie je precies wat en waar je hebt betaald. Jouw account kun je ook gemakkelijk online opzeggen.

 

Op autovakantie in Frankrijk?

Vergeet dan niet (naast je reisverzekering) ook je pechhulp te regelen. Promovendum biedt een voordelige pechhulp mét Europadekking. Waar je ook autopech krijgt: je wordt  snel geholpen! Kan je weer langer van je vakantie genieten :).

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail