Wintersport bergen

Skiongeluk: hoe ben je verzekerd?

Wintersport is genieten. Maar wat als je een skiongeluk krijgt en ook nog eens onvoldoende verzekerd bent? Dubbel pech! Je wintersportvakantie in 2022 wordt door je skiongeluk meteen de duurste ooit. Lees nu waarom en wat je kunt doen om dit te voorkomen. 

 

Skiongeluk en matig verzekerd? Dit betaal je!

 

ski ongeluk

 

Vervoer vanaf de piste na een skiongeluk

Stel: je ligt door een skiongeluk bovenop op de berg met letsel, mogelijk gescheurde kniebanden of erger. Hoe kom je beneden?

 

  • Met de ‘banaan’ of sneeuwscooter. Kosten: 400 tot 600 euro.
  • Kan je alleen met een helikopter naar beneden? Dan kost het écht een berg geld: zo’n 3.000 euro (dat zijn wel 10 splinternieuwe snowboards!). Geen wintersportdekking? Dan draai je met een beetje pech zelf voor deze kosten op!

 

Medische kosten na een skiongeluk

Maar we zijn er nog niet. Als je na een skiongeluk eenmaal ‘gered’ bent, moet je nog naar het ziekenhuis. In het buitenland kunnen behandelingen duurder zijn dan in Nederland. Krijg je die kosten dan wel vergoed?

 

Kost je spoedeisende hulp na een skiongeluk in het buitenland 3.000 euro? Dan wordt eerst gekeken wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Dat bedrag krijg je vergoed vanuit je basisverzekering. Kost dezelfde behandeling in Nederland maar 2.000 euro? Ai! Dan moet je het verschil van 1.000 euro zelf bijbetalen.

 

Auto icoon

Benieuwd naar onze lage autopremie?

Laat Promovendum je torenhoge rekening betalen

In het ergste geval kost een behandeling na een skiongeluk je wel 5.000 euro. Gelukkig kun je jezelf én je gezin extra verzekeren tegen deze onvoorziene kosten. En dat kan bijna gratis! Hoe?

 

Aanvulling zorgverzekering

Heb je een aanvullende zorgverzekering bij Promovendum? Dan krijg je standaard 100% van alle spoedeisende medische kosten in het buitenland vergoed (ook buiten Europa). Hier heb je het hele jaar geen omkijken meer naar!

 

Reisverzekering

Andere optie: 'medische kosten buitenland' verzekeren via onze doorlopende reisverzekering. Op wintersport in 2022? Kies dan ook voor de wintersportdekking. Dan ben je ook verzekerd voor onder andere redding, opsporing en berging.

Reisverzekering voor zonnig prijsje?

Bereken in 1 minuut

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail