kind spelen in tuin

Is er een wachttijd voor rechtsbijstand?

Dit is afhankelijk van de situatie, gekozen dekking en je eventuele vorige verzekering. Bij schade en/of letsel na een (verkeers)ongeval is er geen wachttijd. Bekijk voor de meest uitgebreide informatie onze voorwaarden.

 

Wat wordt er bedoeld met wachttijd?

Met wachttijd op een rechtsbijstandverzekering bedoelen we vanaf wanneer je daadwerkelijk gebruik kunt maken van de juridische dienstverlening. Ontstaat er binnen de wachttijd een juridische zaak, dan is dit nog niet verzekerd. 

 

Wanneer is er een wachttijd?

Als je voor het eerst een rechtsbijstandsverzekering gaat afsluiten, geldt er een wachttijd. Heb je al een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeraar en stap over je naar Promovendum? Dan geldt de wachttijd niet voor de dekkingen die je al had. Hier kan je dus direct gebruik van maken. Kies je bij Promovendum een hogere dekking dan bij jouw lopende verzekering? Dan geldt de wachttijd alleen voor de nieuwe dekkingen. 

 

Hoe lang is de wachttijd?

De wachttijd bij Promovendum is in de meeste gevallen 6 maanden. Bij een geschil over onteigening is de wachttijd 12 maanden. Voor bemiddeling bij een echtscheiding is de wachttijd 3 jaar. Let op, dit is alleen gedekt met onze Superieur dekking. 

Rechtsbijstandverzekering icoon Promovendum

Rechtsbijstand­verzekering afsluiten?

Regel het bij Promovendum. Extra voordelig en onze juridische specialisten staan voor je klaar!

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze rechtsbijstandverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail