Juridische hulp

Wanneer heb ik rechtsbijstand nodig? 5 situaties!

Veel mensen vinden het lastig in te schatten of ze een rechtsbijstand­verzekering nodig hebben. Toch zien wij dat iedereen te maken kan krijgen met een juridisch conflict. Vaak totaal onverwacht. Lees in welke 5 situaties je er liever niet alleen voor wil staan of bereken direct jouw voordelige premie.

Voordelige rechtsbijstandverzekering?

Bereken in 1 minuut

man met koffer

Situatie 1. Ontslagen? Ontvang passende vergoeding

Een ontslag kan om meerdere redenen aangeboden worden. Bijvoorbeeld als je nog een tijdelijk contract hebt. Maar ook met een vast contract kan je werkgever je ontslaan. Bijvoorbeeld op staande voet, maar ook door faillissement. Krijg jij te horen dat jouw werkverband na volgende maand eindigt en ben je het niet eens met de reden van ontslag? Afhankelijk van jouw situatie, kan je juridische hulp inschakelen. Een juridisch specialist onderzoekt of het ontslag geldig is en kan je helpen een passende ontslagvergoeding te krijgen.

bank met kleedje

Situatie 2. Miskoop bij een winkel? Ook online beschermd!

Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe bank, outfit of laptop gekocht waarover je niet tevreden bent. Wist je dat er voor online aankopen, als consument, altijd een bedenktijd van 14 dagen geldt? Als je de verkoper binnen deze 14 dagen hebt laten weten het product te willen terugsturen, dan heb je recht op je geld terug. Ook als het pakket bijvoorbeeld later aankomt door vertraging van de post. Kom je er niet uit of heb je een ander conflict met een winkel of webshop, dan kan je rekenen op juridisch advies via je rechtsbijstandverzekering.

hekje van tuin

Situatie 3. Conflict met de buren? Los het op met juridische hulp

1 op de 5 Nederlanders heeft wel eens ruzie gehad met de buren. De meest voorkomende problemen? Geluidsoverlast, ruzie over een boom, struik of schutting die over de erfgrens staat of schade aan je huis door een verbouwing van de buren. Natuurlijk ga je hierover eerst het gesprek aan met de buren, maar sommige conflicten zijn lastig zelf op te lossen. Via je rechtsbijstandverzekering schakel je gemakkelijk een mediator of juridische hulp bij burenconflict in.

een verklaring ondertekenen

Situatie 4. Scheiding? Schakel een mediator in

Een echtscheiding kan erg emotioneel zijn. En dan moet je ook nog veel praktische zaken regelen. Natuurlijk wil je deze toch al moeilijke periode zo goed mogelijk afsluiten. Toch lijken jij en je ex-partner er niet gemakkelijk uit te kunnen komen. De spanningen lopen op en een oplossing lijkt ver weg. Een rechtsbijstandverzekering kan je helpen bij je scheiding, bijvoorbeeld door je een mediator aan te bieden. Een mediator is onpartijdig en bemiddelt tussen twee partijen.

Gereedschap

Situatie 5. Geschil met aannemer? Schakel juridische hulp in

Het gaat eindelijk gebeuren: de verbouwing! Je hebt de afspraken met je aannemer netjes vastgelegd. Toch krijg je een hogere factuur dan van te voren afgesproken, worden andere afspraken niet nagekomen of wordt de verbouwing fout uitgevoerd. Heel vervelend, want een verbouwing brengt ook zonder conflict met de aannemer stress met zich mee. Uiteraard kaart je de problemen eerst zelf aan bij het bouwbedrijf. Kom je er samen toch niet uit? Schakel dan juridische hulp in om het geschil met de aannemer op te lossen.

Sluit vóór je conflict een rechtsbijstandverzekering af

Juridische hulp is duur. Een rechtsbijstandverzekering kun je niet meer afsluiten als het conflict al is ontstaan. Juist daarom is het een fijn idee dat je altijd kunt bellen voor advies bij lastige situaties. Zo staat er altijd iemand voor je klaar die weet wat je rechten en plichten zijn en die je juridische hulp kan bieden wanneer het nodig is.

 

Ga voor zekerheid: kies Promovendum!

Kom niet voor verrassingen te staan en ga voor een rechtsbijstandverzekering van Promovendum. We richten ons op hoger opgeleiden, een doelgroep die minder schade heeft. Hierdoor bieden we je een zeer lage premie en uitgebreide dekkingen.

Bereken premie in 1 minuut

Contact

Chat Bel Mail