Huisje van geld

Rechtsbijstand­verzekering: nodig of niet?

Stel, je wordt ontslagen. Of je aannemer plaatst een dakkapel verkeerd. Dat kan soms aanleiding zijn voor flink wat getouwtrek. Wanneer je juridische hulp inschakelt om dit soort dingen op te lossen, dan lopen de kosten vaak snel op! Je kunt je hiervoor verzekeren. Maar voor veel mensen voelt dit als een ver-van-hun-bed-show. Hoe bepaal je of je een rechtsbijstandverzekering nodig hebt?

 

Wat is een rechtsbijstand­verzekering?

Kortgezegd: een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen. Dat zijn problemen die via wet- en regelgeving worden opgelost. Hiervoor is in veel gevallen ook juridische hulp nodig. En die kan in de papieren lopen. Deze kosten worden o.a. vergoed met een rechtsbijstandverzekering.

 

Wel of geen rechtsbijstand­verzekering nodig

Zolang je hem niet nodig hebt, zal je er misschien ook niet zo snel aan denken om hem af te sluiten. Maar is dat slim? Of je een rechtsbijstandverzekering nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie. Maar het probleem is: vaak weet je vooraf niet in welke situatie je terecht komt.

 

rechtsbijstandverzekering-nodig-of-niet

 

Wat dekt een rechtsbijstand­verzekering? [3 voorbeelden]

Hieronder zie je 3 voorbeelden waarbij je een rechtsbijstandverzekering nodig kunt hebben.

 

  • Je aannemer plaats een dakkapel en hierna ontstaan flinke lekkages in je huis.
  • Je wordt ontslagen. Er ontstaat een conflict met je werkgever over de oorzaak.
  • Je koopt een auto. Na een week kom je erachter dat er flinke gebreken en reparatiekosten zijn die de verkoper heeft verzwegen.

 

In alle drie de gevallen kan het zijn dat het zo ver komt, dat je juridische hulp nodig hebt. Met een rechtsbijstandverzekering draai je niet zelf op voor de kosten.

 

Afsluiten tijdens conflict? Helaas, geen dekking!

Kom je onverhoopt in een juridisch conflict terecht en heb je nog geen rechtsbijstandverzekering? Dan is het te laat om er een af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict kan, maar dan is er geen dekking voor dat specifieke conflict. Je had immers kunnen weten dat er kosten aan zouden komen! Alleen bij onvoorziene conflicten ben je verzekerd. Laat je bijvoorbeeld een verbouwing uitvoeren over 6 maanden? Dan kun je nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten en ben je nog op tijd. Je weet immers niet of er problemen ontstaan met de aannemer. Maar hoe zit het met de kosten?

 

Wat kost juridische hulp?

Een advocaat kost 200 tot 300 euro per uur. En er zijn uitschieters van 400 euro per uur. Dat is niet mis! Maar in sommige situaties is juridische hulp nu eenmaal nodig of zelfs noodzakelijk. Hiervoor zijn ook speciale regelingen. Zo kun je in sommige gevallen aankloppen bij een pro deo advocaat of hulp vragen bij het juridisch loket. Dit is iets voordeliger.

 

Wat kost een rechtsbijstand­verzekering?

Een rechtsbijstandverzekering kost 15 tot 30 euro per maand, afhankelijk van de dekking en aanbieder. Als je een juridisch conflict krijgt, heb je deze mooi achter de hand. Zo voorkom je torenhoge kosten!

 

Promovendum rechtsbijstand­verzekering: lage premie!

Trek niet aan het kortste eind! Wij bieden je een extra voordelige rechtsbijstandverzekering. Extra advies nodig? Bel onze verzekeringsexperts: 078 648 13 13. Wij kijken graag met je mee!

Voordelige rechtsbijstandverzekering?

Bereken in 1 minuut

Contact

Chat Bel Mail