mensen met kleurrijke kleding

Huur je nog? Waarom nu een huis kopen slim is

Laatste update: 23-03-2021. Torenhoge huurprijzen, lage hypotheekrentes. Dit is hét moment om je huurwoning in te ruilen voor een koopwoning! Lees dé 5 redenen waarom juist nu een huis kopen slim is! 

 

1. Hypotheekrente kan bijna niet lager!

Het is nu erg aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten. De hypotheekrentes zijn namelijk erg laag en dat betekent lage maandlasten op je hypotheek. En dat is natuurlijk gunstig! Bekijk de actuele hypotheekrentes hier.

 

2. Nu nog volop profiteren van hypotheekrenteaftrek

Met de hypotheekrenteaftrek kun je een deel van je hypotheeklasten terugkrijgen van de belasting. Fantastisch toch? Alleen wordt de hypotheekrenteaftrek in rap tempo afgebouwd en dreigt zelfs helemaal te verdwijnen. Ga je nu een huis kopen, dan profiteer je hierbij nog volop van de huidige renteaftrek!

 

huis kopen nu slim

 

3. Huren is duurder dan ooit

Huurprijzen zijn momenteel heel erg hoog. Gemiddeld kostte in 2021 het huren van een vrije sector huurwoning in Nederland 1.142 euro per maand (bron: NVM). In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ligt dit nog hoger. Weet je dat je met een bruto hypotheeklast van 1.142 euro per maand een hypotheek kunt hebben van 362.250 euro, waarbij de hypotheekrente en daarmee ook jouw bruto hypotheeklast 20 jaar vast staat (2021)!

 

Daarnaast mag een huurprijs elk jaar verhoogd worden. Een hypotheekrente leg je vast voor 10, 20 of 30 jaar, waardoor de bruto maandlasten van je hypotheek binnen die termijn niet zullen stijgen. Je weet precies waar je aan toe bent!

 

4. Huis kopen, mooie investering voor de toekomst!

Door het aflossen van je hypotheek bouw je eigen vermogen op. Je investeert hiermee in je eigen toekomst. Tegenwoordig kan een huis ook een interessante optie voor je pensioenvoorziening zijn. Wanneer je je hypotheek voor pensionering helemaal aflost, betaal je geen hypotheeklasten meer tijdens je pensioen!

 

5. Eigen huis helemaal naar eigen wens aanpassen

Wanneer je een huis koopt, ben je eigenaar en heb je de vrijheid om je woning naar eigen wens aan te passen. Een andere badkamer? Geen probleem! Toch liever die muur eruit voor een open keuken? Geen huurbaas waaraan je toestemming moet vragen! Je huis aanpassen is ook een slimme investering waarmee je overwaarde op je woning kunt creëren.

 

Hypotheekopties weten? Gratis gesprek aanvragen!

Laat hieronder je gegevens achter voor een gratis inventarisatiegesprek. Of bel direct 078 648 13 48. Goed om te weten: alle rentes in de markt worden vergeleken. Vaak is er dezelfde dag nog een afspraak mogelijk! 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail