Wintersport bergen

Wintersport 2023: tips en verzekeringen

Ga je in 2023 op wintersport? Een geweldig vooruitzicht. Maar je kunt ook pech krijgen. Een ski-ongeluk kan alles bij elkaar 4.000 euro kosten! Zo kost een reddingsoperatie met een helikopter al gauw 3.000 euro. Wat zijn de risico's en hoe kan je hoge kosten voorkomen? Lees het of bereken direct je voordelige premie.

Reisverzekering voor zonnig prijsje?

Bereken in 1 minuut

3 risico's tijdens wintersport

Pechhulp bellen in sneeuw

1. Autopech in skigebieden

Met de auto op wintersport in 2023? De kou en sneeuw in wintersportgebieden verhogen de kans op autopech: lege accu’s en startproblemen zijn vaak de minste problemen. Dan hebben we het nog niet gehad over gladheid en winterse weersomstandigheden op de weg. Kan je niet meer verder rijden en moet je auto met flinke blikschade naar de garage? Dan lopen de kosten al snel boven de duizend euro. En dan heb je nog niet eens vervangend vervoer! Controleer dus vooraf of je pechhulp met Europadekking hebt met daarbij de dekking tijdens wintersport.

Traumahelikopter ski-ongeluk

2. Medische kosten bij ski-ongeluk

Medische kosten in het buitenland zijn vaak hoger dan in Nederland. Breek je je been op de piste en eindig je in een ziekenhuis? Dit kan soms een rekening van duizenden euro's opleveren (geldt ook voor reddingsacties vanaf de piste). Vanuit de basisverzekering krijg je alleen het Nederlandse tarief vergoed. Je loopt zonder extra verzekering dus het risico dat je een groot deel van deze kosten zelf moet betalen. Tip: kies voor een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking óf kies de module 'medische kosten buitenland' bij je reisverzekering. Dan worden noodzakelijke en spoedeisende zorgkosten in het buitenland wél verzekerd. Controleer dit dus vooraf. Vragen? Bel 078 648 13 00 en we kijken met je mee.

Wintersportspullen

3. Diefstal van kostbare spullen

Wintersportmaterialen zijn erg kostbaar. Wat als er iets gestolen wordt of je jouw bagage kwijtraakt? Ski's en snowboards worden vaak gestolen in de stalling op de piste. Een flinke schadepost als de ski's van jou en je reispartner(s) worden meegenomen! Dat geldt vaak ook voor smartphones, camera's en dure jassen. Gelukkig is je reisverzekering ook je vangnet :)!

Tip! Après ski of even lunchen? Zet je ski's dan niet in originele paren bij elkaar. Vorm liever aparte paartjes met een ski van jou en een ski van je partner. Zo zijn ski's veel minder interessant om te stelen!

Hoe kan ik me goed verzekeren voor wintersport 2023?

Met de Promovendum reisverzekering! Onze doorlopende reisverzekering kan je uitbreiden met verschillende modules. Handig!

Wintersportdekking


  • Diefstal en verlies van spullen
  • Redding en repatriëring vanaf piste
  • Gipsvlucht

Pechhulp


  • Vervangend vervoer
  • Repatriëring voertuig
  • Eenvoudige reparaties langs de weg

Medische kosten


  • Noodzakelijke en spoedeisende zorgkosten buitenland

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk uitgebreide voorwaarden.

Wintersportgebied groot

Supervoordelige reisverzekering met wintersportdekking?

Contact

Chat Bel Mail