Gezin in bed

Wat vergoedt mijn reisverzekering als ik op vakantie besmet raak met het coronavirus?

Wat je vergoed krijgt, hangt af van je gekozen dekking en het geldende reisadvies van jouw bestemming.

 

  • Word je zo ziek door corona dat je in het buitenland moet worden opgenomen in het ziekenhuis? Dan worden extra verblijfs- en reiskosten vergoed voor maximaal 7 dagen en € 50 per persoon per dag. Dit geldt voor meereizende verzekerden. De extra kosten voor de terugreis van verzekerde op medische indicatie en meereizende verzekerden valt ook onder de dekking. Hierbij wordt de kostprijs vergoed. Voorwaarde is dat wel dat je in een land bent dat kleurcode groen of geel heeft. En bel altijd eerst even met onze Alarmcentrale. 
  • Maak je extra kosten omdat je in quarantaine moet en daardoor niet op de geplande dag kan vertrekken? Dan zijn deze kosten helaas niet gedekt. 
  • Maak je medische kosten? Dan ben je hiervoor verzekerd via je zorgverzekering tot het gebruikelijke Nederlandse tarief. Worden de kosten deels niet vergoed omdat ze in het buitenland duurder zijn? Dan kun je ze mogelijk indienen op jouw aanvullende zorgverzekering met dekking voor buitenlandse zorgkosten of onze reisverzekering met de extra module Medische kosten. 

 

Belangrijk om te weten: medische kosten en andere coronagerelateerde kosten worden niet vergoed als het land een negatief reisadvies (code oranje of rood) heeft.

Reisverzekering icoon Promovendum

Doorlopende reisverzekering afsluiten?

Bij ons zijn al jouw vakanties en weekendjes weg meeverzekerd. In een paar klikken geregeld!

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze doorlopende reisverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail