Wat is een budgetpolis en wat zijn de nadelen?


Is uw oog gevallen op een budgetzorgverzekering of budgetpolis? Lees dan snel wat een budgetpolis is, en welke nadelen hieraan kleven.

wat is een budgetpolis nadelen

Budgetpolis: wat is het?

Een budgetpolis (of budgetzorgverzekering) is een goedkope basisverzekering. Letterlijk goedkoop: als u zorg nodig heeft, kunt u maar bij een paar zorgverleners in Nederland terecht. De zorgverzekeraar heeft namelijk vooraf zorg ingekocht, bij een zeer beperkt aantal ziekenhuizen en zorgverleners.

Nadelen budgetpolis

  • Met een budgetpolis kunt u niet altijd naar het ziekenhuis bij u om de hoek. In sommige gevallen kunt u maar bij een kwart van alle ziekenhuizen in Nederland terecht (geplande zorg).
  • Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener of een niet-gecontracteerd ziekenhuis? De kans is groot dat slechts 65% van de rekening maar vergoed wordt, waardoor u tot duizenden euro’s zelf moet betalen.
  • Contact met uw zorgverzekeraar verloopt vaak alleen online.

Budgetpolis goedkoopste zorgverzekering?

Dat is de vraag. In de afgelopen jaren hebben zich problemen voorgedaan met budgetpolissen in Nederland. Aanbieders van budgetpolissen, zorgverleners en ziekenhuizen zien het allemaal niet als hun taak de patiënt te waarschuwen voor ongecontracteerde zorg. Het gevolg is dat veel mensen met een budgetpolis achteraf pas de torenhoge rekening krijgen.

Promovendum zorgverzekering

U kunt bij Promovendum bij ruim 32.000 (!) zorgverleners terecht! Die vindt u terug in onze Zorgzoeker.

Geen budgetverzekering, wel een voordelige?

Kies voor de zorgverzekering van Promovendum! Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut.