tuinfeest

Wanneer voorjaarsvakantie 2024/2025? De data van Noord, Midden en Zuid!

Gepubliceerd op 01-03-2023
53827 keer gelezen

Heerlijk vrij in de lente: daar is de voorjaarsvakantie voor. Wil je weten wanneer je jouw vakantie kan boeken? Of ben je gewoon nieuwsgierig wanneer de voorjaarsvakantie in 2024 is? Wij zetten de data van regio Noord, Midden en Zuid voor je op een rijtje!

 

Hoe lang duurt de voorjaarsvakantie?

Met de voorjaarsvakantie ben je altijd een week vrij. Maar wanneer begint deze vakantie?

 

Wanneer begint de voorjaarsvakantie in 2024?

De voorjaarsvakantie, ook wel krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd, vindt altijd plaats in de lente. Wanneer precies, hangt af van de regio van de school. Bekijk hieronder de data van de regio’s Noord, Midden en Zuid. Let op: dit is een advies van de overheid, scholen mogen van deze data afwijken.

 

Voorjaarsvakantie 2024 regio Noord

De voorjaarsvakantie 2024 begint in het Noorden op 17 februari en eindigt op 25 februari. Onder regio Noord vallen onder andere de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Noord-Holland en Drenthe. Maar ook gedeeltes van Gelderland, Utrecht en Flevoland vallen onder de regio Noord.

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Voorjaarsvakantie 2024 regio Midden

De krokusvakantie in regio Midden vindt in 2024 plaats van 17 februari en eindigt op 25 februari. Dit geldt voor Zuid-Holland en een groot deel van Utrecht en Gelderland. Maar ook een paar gemeenten in Flevoland en Noord-Brabant vallen onder de regio Midden.

 

Voorjaarsvakantie 2024 regio Zuid

Ook in regio Zuid valt de voorjaarsvakantie, ofwel carnavalsvakantie, in 2024 van 10 februari tot en met 18 februari. Deze regio omvat Limburg, Zeeland en een groot deel van Noord-Brabant. Daarnaast vallen ook een aantal gemeenten van Gelderland onder regio Zuid.

 

Voorjaarsvakantie 2025

Alvast benieuwd naar de data van de krokusvakantie in 2025? Bekijk ze hier:

 

  • Regio Noord: 15 februari t/m 23 februari 2025
  • Regio Midden: 22 februari t/m 2 maart 2025
  • Regio Zuid: 22 februari t/m 2 maart 2025

 

Waarom hebben we een voorjaarsvakantie?

In de jaren 70 is de voorjaarsvakantie ingevoerd om de sobere wintermaanden te onderbreken. Daarnaast was er veel vraag naar vakantie omdat mensen die tijd op wintersport wilden of carnaval wilden vieren. En daar was ‘ie dan: de voorjaars- of carnavalsvakantie.

 

Geld overhouden voor (voorjaars)vakantie 2024?

Ga voor de voordelige autoverzekering van Promovendum. Stap nu over en wij verlagen je huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden). Wij regelen de overstap gratis.

Voordelige autoverzekering?

Contact

Chat Bel Mail