Vrouw met kerstlichtjes en sneeuw

Wanneer begint de kerstvakantie 2023 in regio Noord, Midden en Zuid?

Gepubliceerd op 08-11-2023
3981 keer gelezen

De kerstvakantie is typisch zo’n vakantie om je lekker warm aan te kleden en gezellige winteractiviteiten te ondernemen. Benieuwd wanneer de kerstvakantie in 2023 begint? Check hier de data voor de start van de kerstvakantie in Noord, Midden en Zuid Nederland.

Hoe lang duurt de kerstvakantie?

De wintervakantie duurt altijd twee weken en is voor zowel de basis-, middelbare en hogeschool gelijk. Maar de kerstvakantie begint niet ieder jaar op dezelfde datum. Weten wanneer de kinderen of jijzelf vrij bent van school? Lees snel verder!

 

Wanneer is het kerstvakantie in 2023?

Hoe de kerstvakantie in 2023 valt, ligt aan op welke weekdagen Kerstmis en de jaarwisseling vallen. De wintervakantie is traditiegetrouw namelijk in de laatste week van 2023 en de eerste week van 2024. Op die manier ben je vrij tussen kerst en Oud en Nieuw. Alle regio’s hebben daarom tegelijk kerstvakantie. Scholen mogen hier niet van afwijken.

 

Kerstvakantie 2023

RegioDatumProvincies
Noord-Nederland23 december 2023 - 7 januari 2024Friesland, Groningen, Drenthe, Overijsel, Noord-Holland en delen van Flevoland, Gelderland en Utrecht
Midden-Nederland23 december 2023 - 7 januari 2024Zuid-Holland, een groot deel van Utrecht en Gelderland en een aantal gemeenten in Flevoland en Noord-Brabant
Zuid-Nederland23 december 2023 - 7 januari 2024Zeeland, Limburg en een groot deel van Noord-Brabant

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Kerstvakantie 2024 alvast inplannen?

Kijk jij al uit naar de wintervakantie van volgend jaar? Dan wil je vast ook de data voor de kerstvakantie in 2024 weten.

 

Geld besparen voor leuke winteruitjes in de kerstvakantie?

Kies voor de voordelige autoverzekering van Promovendum als je graag bespaart. Met een lage premie hou je wat over voor leuke tripjes deze winter. Wij kunnen de premies superlaag houden (en service hoog), omdat onze doelgroep, hoger opgeleiden, minder schade claimt. Tip: als je nu overstapt naar Promovendum, krijg je 20% korting op je huidige autopremie (zie voorwaarden).

Onze autopremie 20% lager? 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail