mensen in keuken

VGZ nieuwe risicodrager Promovendum

Gepubliceerd op 08-10-2020
4542 keer gelezen

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2021 bundelen we de krachten met VGZ. De verzekeraar wordt de nieuwe risicodrager van onze zorgverzekeringen. Dat betekent dat jouw zorgverzekering nóg beter wordt. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Waarom werken jullie vanaf volgend jaar samen met VGZ?

Wij zijn continu bezig om je ook in de toekomst een scherpe premie en de beste zorg te bieden. Een geschikte risicodrager speelt daarin een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij het opstellen van de polisvoorwaarden. VGZ is een van de grootste verzekeraars in Nederland. De zorgverzekeraar heeft een zeer uitgebreid netwerk en veel kennis van de Nederlandse zorgmarkt. Zo kunnen we je volgend jaar een zorgverzekering met nóg betere voorwaarden bieden.

 

Waarom hebben jullie een risicodrager?

De risicodrager van een zorgverzekering houdt toezicht op de juiste uitvoering en handhaving van de polisvoorwaarden, en draagt het grootste financiële risico. Het is dus belangrijk dat dit een betrouwbare en kapitaalkrachtige partij is. De risicodrager staat onder controle van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Deze controleert of zorgverzekeraars die in Nederland werken, zich houden aan de wettelijke eisen en andere beleidsregels. Zo ben je er zeker van dat jouw zorgverzekering bij Promovendum in goede handen is.

 

Wat verandert er voor mij?

Je kunt nog steeds rekenen op de kwaliteit en service die je al van Promovendum gewend bent. Heb je vragen over zorgverleners, jouw behandelingen of vergoedingen? Dan kun je gewoon bij ons terecht. Ook het indienen van zorgkosten en het afhandelen van zorgnota’s gaan net zoals voorheen.

 

Samen met VGZ zijn we nog beter in staat om ook in 2021 uitgebreide dekkingen te bieden, tegen een scherpe premie.  Net zoals ieder jaar, informeren wij je half november weer inhoudelijk over jouw zorgverzekering voor volgend jaar.

 

Kan ik mijn lopende behandeling gewoon afmaken?

Lopende behandelingen kun je gewoon afronden bij de zorginstelling waar je nu de behandeling hebt, onder de voorwaarden die gelden voor jouw zorgverzekering voor dit jaar.

 

Wat gebeurt er met mijn lopende machtiging?

Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Jouw lopende machtigingen blijven gewoon geldig. Wanneer je een nieuwe machtiging nodig hebt, kun je deze aanvragen via het aanvraagformulier bij onze downloads.

 

Waarom werken jullie niet meer samen met iptiQ?

iptiQ is een verzekeraar uit Luxemburg en is een dochter van de Zwitserse verzekeraar Swiss Re. Vanaf 1 januari 2021 richten zij zich niet meer op de Nederlandse zorgmarkt.

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via 078 648 13 00 of stuur ons een e-mail.

Contact

Chat Bel Mail