Vignet Slovenië 2020: zeker nodig!


Gaat u in 2020 met de auto naar Slovenië? Dan heeft u een vignet nodig op de snelwegen en autowegen. Een vignet is een autosticker waarmee u aangeeft dat de tolwegen betaald zijn. Lees hieronder alle regels en ontdek hoe u het vignet voor Slovenië kunt bestellen.

Vignet Slovenie 2020

Vignet Slovenië verplicht? Ja!

U kunt in 2020 niet zonder vignet richting Slovenië. Alle snelwegen en autowegen zijn tolwegen en daarom is een tolvignet op uw voorruit verplicht. Dit geldt voor motorvoertuigen tot 3.500 kilogram. Welk vignet u in Slovenië nodig heeft, hangt af van uw voertuig én de hoogte gemeten vanaf de vooras*.

  • Vignet 1: voor motorfietsen
  • Vignet 2a: voor motorrijtuigen en campers die een hoogte hebben van maximaal 1.30 meter gemeten vanaf de vooras. Het maakt niet uit of u rijdt met of zonder aanhangwagen/caravan.
  • Vignet 2b: voor motorrijtuigen en campers die een hoogte hebben van meer dan 1.30 meter gemeten vanaf de vooras.

*De vooras is het deel van de auto waar de voorste wielen aan bevestigd zijn. Is deze hoogte lager dan het hoogste punt van uw auto? Dat maakt niet uit. De hoogte vanaf de vooras is altijd leidend.

Slovenie vignet 2020

Met de camper naar Slovenië?

Voertuigen boven de 3500 kilogram (grote campers, bussen en vrachtwagens) vallen in klasse 3 en 4 en moeten sinds 1 april 2018 het elektronische tolsysteem DarsGo gebruiken. Hiervoor is een tolbadge nodig die op de voorruit geplaatst moet worden. Deze voertuigen moeten geregistreerd worden met het kentekenbewijs. De hoogte van de tol in Slovenië is afhankelijk van de afgelegde route.

Wat kost een vignet voor Slovenië in 2020?

De kosten voor een vignet voor Slovenië zijn per categorie verschillend. U kunt kiezen voor een wegenvignet van 7 dagen, 1 maand/6 maanden of een jaar (14 maanden geldig). De kosten voor een vignet voor Slovenië zijn per categorie verschillend. Het tolvignet is geldig op alle auto- en snelwegen. Alleen voor de Karawanken Tunnel moet u nog apart tol betalen (7,40 euro). Onderstaande tarieven gelden voor 2020 (DARS).

Vignet Slovenie 2020

Zonder vignet in Slovenië? Boete!

De snelwegen en autowegen in Slovenië worden beheerd door autobaanexploitatiemaatschappij DARS. Medewerkers van de DARS controleren dagelijks streng op de tolwegen. Ze staan voornamelijk bij de parkeerplaatsen langs snelwegen en grensovergangen. Rijdt u zonder tolvignet door Slovenië of is het vignet niet zichtbaar onder uw voorruit? Dan kunt u een boete vanaf 300 euro oplopen!

Let op! Rijdt u onderweg naar Slovenië door Oostenrijk of Zwitserland? Dan heeft u ook voor deze landen een vignet nodig.

Vignet Slovenië 2020: waar kopen?

U kunt het vignet voor Slovenië kopen bij tolstations en diverse supermarkten of tankstations in Slovenië zelf. Let wel: hiermee loopt u het risico dat u een boete krijgt onderweg naar een verkooppunt. Koop dus liever een tolvignet vlakbij de grens in Oostenrijk (bij de ÖAMTC) of bij een verkooppunt in één van de andere buurlanden.

Met de auto naar Slovenië? Regel goede pechhulp!

Niets is vervelender dan autopech onderweg! Heeft u nog geen pechhulp met Europadekking? Kies dan voor de pechhulp van Promovendum met een uitstekende service voor een zeer lage premie! Bereken uw premie in 1 minuut!

25% korting op uw huidige autopremie?

NL