Vakantie checklist: wat moet u verplicht in de auto meenemen?


U gaat met de auto op vakantie? Dan is het belangrijk om bepaalde artikelen in de auto mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en reservelampjes. Niet alleen belangrijk, maar ook in veel landen verplicht. Promovendum helpt u met de vakantie checklist op weg!

Waarom moet u aan bepaalde voertuigeisen voldoen?

Als u in een ander land bent, dan hoort u zich aan te passen aan de lokale regels. Dat is logisch. Niet alleen de verkeersregels kunnen verschillen met die van Nederland, maar ook de voertuigeisen. Onder voertuigeisen wordt verstaan: de bezittingen die u verplicht in de auto moet hebben. Deze zijn bedoeld om de veiligheid van u en uw gezin, bijvoorbeeld bij autopech, te verhogen.

Wat heeft u tijdens uw autovakantie in welk land nodig?

In het overzicht hieronder ziet u per vakantieland wat verplicht in uw auto aanwezig moet zijn. En hoe u het moet gebruiken. Handig ter aanvulling op de vakantie checklist!

Vakantie checklist autovakantie

Wat zijn de gevolgen als u niet aan de voertuigeisen voldoet?

Dan kunt u problemen ervaren met de plaatselijke politie. Dat levert vertraging op, maar nog vervelender: u kunt boetes krijgen. Bijvoorbeeld als u strandt met autopech en geen gevarendriehoek bij uw auto plaatst. Soms moet u ter plaatse de boete betalen. Doet u dat niet? Dan kan uw auto in beslag worden genomen. Let op: als u naar Spanje rijdt, dan rijdt u via andere landen. Zoals België, Luxemburg en Frankrijk. Controleer dus goed uw vakantie checklist, voordat u Nederland verlaat.

Vakantie checklist compleet maken? Kies de Promovendum autoverzekering!

Ga niet alleen met de juiste uitrusting, maar ook met een goede verzekering de buitenlandse wegen op. De Promovendum autoverzekering biedt uitstekende dekking tegen een lage premie! Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut.

25% korting op uw huidige autopremie?

NL