Reisverzekering in de winter: Heeft u wel een goede wintersportdekking?


Het wintersportseizoen is weer begonnen! Dat betekent vooral veel gezelligheid. ’s Ochtends met z’n allen aan het ontbijt om daarna urenlang sportief door de besneeuwde bergen te toeren. Niets lijkt de pret te drukken. Totdat u of een van uw mede-vakantiegangers een ongeluk krijgt op de piste. Dan wordt duidelijk waarom een goede wintersportdekking heel belangrijk is!

Wintersportdekking reisverzekering Promovendum

Top 5 meest voorkomende wintersportblessures

Wintersport brengt de nodige risico’s met zich mee. Ook sneeuwliefhebbers met jarenlange wintersportervaring zijn niet veilig. Veel blessures ontstaan immers doordat u door een ander aangeskiet wordt. De meeste wintersportblessures komen voor aan:

 • Het onderbeen
 • De knie
 • De onderarm (elleboog)
 • De rug
 • Het dijbeen

Zo kunt u een ski-ongeluk voorkomen

Veel wintersportblessures en ski-ongelukken worden veroorzaakt door verkeerd gedrag op de piste. Om de pistes veiliger te maken, heeft de Internationale Skifederatie (FIS) al in 1967 10 ski-verkeersregels opgesteld. Dit zijn ze:

 1.   Let goed op uw snelheid
 2.   Kies altijd een veilig spoor
 3.   Haal voorzichtig in
 4.   Let goed op bij het oversteken en invoegen
 5.   Stop niet zomaar op de piste
 6.   Loop altijd langs de piste
 7.   Houd u aan de verkeersborden
 8.   Schiet te hulp bij ski-ongelukken
 9.   Draag uw identificatiebewijs altijd bij u
 10.   Houd rekening met anderen

Bovenstaande pisteregels zijn algemeen erkend en elke snowboarder, skiër en langlaufer moet zich aan deze regels houden.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Wat als u toch een ski-ongeluk krijgt?

Stel u zit heerlijk in het ritme, gaat ongemerkt nét iets te hard en maakt een flinke smak. Daar ligt u dan, languit in de sneeuw met een vreselijke pijn in uw knie. Mogelijk met gescheurde kruisbanden. Wat nu?

Vervoer vanaf de piste

U moet van de berg gehaald worden om naar het dal vervoerd te worden. Een ambulance is geen optie, wanneer u bovenop de berg bent gestrand. Hoe komt u dan beneden?

 • Optie 1: een sneeuwscooter of ‘banaan’. Dat wordt een duur ritje tussen de € 400 en € 500. Daarvan had u nog een keertje op skivakantie kunnen gaan.
 • Optie 2: helikoptervervoer. Als alleen een helikopter de plek des onheils kan bereiken dan zijn de kosten torenhoog. Zo’n € 3000. Van dat bedrag had u 10 splinternieuwe snowboards kunnen kopen.
Reisverzekering wintersportdekking 2014

Maar hoe zit het dan met de kosten? Zijn deze vergoed?

Hoge medische kosten in het buitenland

In het buitenland vallen medische kosten vaak veel hoger uit. Onder andere in de Verenigde Staten, Zwitserland en Canada is dit het geval. Vanuit uw zorgverzekering krijgt u 100% van het Nederlands tarief vergoed. Is het tarief in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf bijbetalen. Dat bedrag kan soms oplopen tot duizenden euro’s.

Zo voorkomt u torenhoge ziektekosten

U kunt bij uw reisverzekering een extra dekking ‘geneeskundige kosten’ afsluiten. Dan krijgt u het bedrag aan bijkomende medische kosten in het buitenland 100% vergoed. Heeft u een aanvullende zorgverzekering bij Promovendum? Dan bent u standaard verzekerd voor uw medische kosten in het buitenland. Tip: breng zowel uw reisverzekering als uw zorgverzekering onder bij Promovendum. Dan weet u zeker dat de dekkingen naadloos op elkaar aansluiten. Bijkomend voordeel: voor beide verzekeringen belt u naar dezelfde alarmcentrale. Zo hoeft u bij narigheden niet eindeloos met verschillende instanties in het buitenland te bellen.

Doorlopende reisverzekering Promovendum

Kies voor een reisverzekering mét wintersportdekking. Zo weet u zeker dat u voor alle kosten verzekerd bent.

 • Opsporing, redding en berging
 • Kosteloos vervangend vervoer
 • Overal uw spullen verzekerd (incl. Ipad/tablet)
 • Extra optie: geneeskundige kosten
Premie berekenen