Distributieriem vervangen: wanneer, de kosten en zelf doen?


Wilt u of heeft u een tweedehands auto? Check dan wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen. Als deze namelijk versleten is en niet tijdig wordt vervangen, kunnen de reparatiekosten hoog oplopen! Zonde. Wanneer en hoe een distributieriem moet worden vervangen? U leest het hier.

Distributieriem vervangen

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor en moet daarom op tijd vervangen worden. Het is een verbinding tussen de kruk- en nokkenas. Door de samenwerking tussen de kruk- en nokkenas kan de auto gestart worden. Als de distributieriem versleten of gebroken is, is er geen samenwerking en kan de auto niet starten.

Bij hoeveel km een distributieriem vervangen?

In uw auto-instructies staat bij hoeveel kilometer of na hoeveel jaar de distributieriem van uw auto vervangen moet worden. Een riem zou een heel autoleven mee moeten gaan, maar kan ook opgerekt worden en uiteindelijk breken. Het vervangingstermijn van de distributieriem verschilt per auto.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een distributieriem?

Het vervangen van een distributieriem kan oplopen tot wel 1000 euro. Het is tijdrovend en specialistisch werk, waardoor het niet goedkoop is. Helaas blijft het hier meestal niet alleen bij. Een nieuwe distributieriem gaat vaak gepaard met schade aan andere onderdelen van de motor. Zo moet bij het vervangen van de distributieriem vaak ook de waterpomp vervangen worden. Zo kunnen de kosten nog hoger oplopen.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Kan ik zelf de distributieriem vervangen?

Bent u handig? Dan kan aan vele auto-onderdelen vaak zelf gesleuteld worden. Helaas is de distributieriem niet één van deze onderdelen. Laat het vervangen van de distributieriem dan ook over aan een automonteur. Het kost wat, maar het levert u wel weer een goedwerkende auto op.

Kan ik de hoge kosten voorkomen?

Een distributieriem vervangen is niet goedkoop. Hierdoor verkopen mensen vaak hun wat oudere auto wanneer de distributieriem aan vervanging toe is. Let bij het kopen van een tweedehands auto er dus goed op wanneer de riem voor het laatst is vervangen. Hoort u een rommelend geluid in de motor? Tijd om naar de garage te rijden! Een automonteur kan u dan vertellen of de distributieriem vervangen moet worden. Als u er op tijd bij bent, kunt u andere schade aan de motor voorkomen en dus een hoop extra kosten besparen!

Staat u toch stil langs de weg? Regel goede pechhulp!

Kies voor de pechhulp van Promovendum! In de meeste gevallen zijn we binnen 30 minuten al bij u. Zowel onderweg als voor de deur. Wacht binnen met een kopje koffie en wij zorgen ervoor dat u weer veilig de weg op kunt. Bereken uw premie in 1 minuut!

25% korting op uw huidige autopremie?

NL