15 vakantietips 2019: auto, vliegen en een veilig huis!


Vakantie! Alles geregeld, en u bent klaar om te gaan genieten. Maar wacht, er zijn toch nog een aantal risico’s waar u tegen aan kan lopen tijdens uw vakantie. Benieuwd welke? Lees onderstaande tips en ga met een gerust gevoel op vakantie!

Zorgeloos op vakantie

De 5 beste vakantietips voor autoreizigers in 2019

 1. Parkeerplaatsen zijn voor dieven een geliefd jachtterrein. Parkeer daarom uw auto altijd op een plek die voor iedereen goed zichtbaar is. Kies ’s avonds een parkeerplek met goede verlichting, bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal. Laat daarnaast uw auto nooit onafgesloten achter, al is het maar voor eventjes. Zorg liever dat er bij tussenstops altijd iemand bij de auto blijft.
 2. Laat uw autosleutels niet in uw jas zitten als u deze in een openbare ruimte ophangt.
 3. Controleer regelmatig de bandenspanning van uw auto. Vooral wanneer u zwaar beladen met personen en bagage op vakantie gaat. Check dan meteen of alle verlichting naar behoren werkt en of tegenliggers niet verblind worden.
 4. Download de groene kaart via Mijn Promovendum, zodat u ook in het buitenland kan aantonen dat uw auto verzekerd is. In veel landen is dit niet meer verplicht, maar in geval van nood, is een digitale versie zeker aan te raden!
 5. Regel een goede pechhulp, want 1 op de 5 vakantiegangers krijgt tijdens de vakantie te maken met autopech. Promovendum biedt pechhulp voor een lage premie en heeft ook dekking binnen Europa!

De 5 beste tips in 2019 voor vliegvakanties

 1. Vermeld op uw kofferlabel niet uw huisadres maar bijvoorbeeld alleen uw telefoonnummer, e-mailadres of het ANVR-nummer van uw boekingskantoor. Met deze gegevens kunnen inbrekers niets, maar u wordt wel gewaarschuwd indien uw vermiste bagage is opgespoord. Een andere oplossing is een ingesloten kofferlabel.
 2. Zorg dat uw koffers goed herkenbaar zijn en dat deze niet per ongeluk kunnen worden verwisseld. Ook kunt u uw koffers op het vliegveld laten sealen, zodat deze tijdens de reis niet open kunnen gaan.
 3. Neem uw waardevolle spullen en medicijnen mee in uw handbagage. Benieuwd of u een doktersvoorschrift of verklaring nodig heeft? Lees hier alles over medicijnen in het buitenland.
 4. Ingecheckte koffer of tas beschadigd of vermist? Laat dan altijd een PIR (Property Irregularity Report) of een verklaring door de vervoersmaatschappij opmaken. Vraag hiervan een schriftelijk bewijs: deze heeft u in de meeste gevallen voor uw schadeclaim nodig.
 5. Snel door de securitycheck heen? Kies dan voor de rij waar de ‘mannen in pakken’ staan. Zij reizen licht en zijn er vaak zo doorheen!

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

De 5 beste vakantietips in 2019 voor een veilig huis

 1. Voorkom een onbewoonde aanblik van uw woning wanneer u op vakantie bent. Laat gordijnen open, zorg ervoor dat er regelmatig verlichting brandt, bijvoorbeeld door middel van een tijdklok, of vraag of uw buren hun (tweede) auto op uw oprit willen parkeren.
 2. Laat buren of kennissen weten dat u weg bent en geef hen een huissleutel zodat zij bij eventuele calamiteiten uw huis kunnen betreden. Kunnen ze ook meteen uw brievenbus legen en de plantjes water geven ;) Tip: inbrekers zetten als trucje een klein stokje rechtop tegen de deur of raamkozijn. Wanneer dit na enkele dagen nog steeds zo staat, weten zij dat de bewoners voor langere tijd afwezig zijn. Laat uw buren hierop letten. Voor meer inbraakpreventietips, kijk hier.
 3. Ruim uw tuin op. Zet tuinmeubelen, trapjes en vuilcontainers in de schuur, garage of afgesloten achtertuin. Zo kunnen inbrekers ze niet gebruiken om naar binnen te klimmen en is uw tuinset beschermd tegen brandgevaar bij blikseminslag.
 4. Trek stekkers uit het stopcontact of zet de schakelaar uit. Hiermee bespaart u energie, wat goed voor de portemonnee en het milieu is. Dit is zeker belangrijk bij apparaten waar een accu in zit, zodat ze niet kunnen doorbranden.
 5. Sluit de hoofdkraan wanneer u voor langere tijd op vakantie bent. Hiermee verkleint u de kans op lekkage.

Onze laatste vakantietip...

…regel voor vertrek een voordelige reisverzekering bij Promovendum. Bij ons bent u uitgebreid verzekerd voor een zonnige prijs! Niet alleen uw vakanties, maar ook uw weekendjes weg zijn verzekerd. Bereken uw premie in 1 minuut en sluit direct af. Dan kunt u met een gerust gevoel op vakantie. Geniet ervan!