10 leuke spelletjes voor in de auto: hallo blije achterbank!


Gaat u met de kinderen op autovakantie? Een lange autorit kan nóg langer lijken als de kinderen zich vervelen. Oplossing: met z'n allen in de auto spelletjes spelen! Wij geven 10 tips waar u een blije achterbank van krijgt.

Leuke spelletjes voor in de auto

10 spelletjes voor in de auto

1. Auto's tellen

Een simpel maar leuk en gratis kinderspelletje voor in de auto is auto’s tellen. Spreek vooraf met uw kinderen af wat er geteld moet worden: bepaalde kleuren, merken of kentekens. Geef iedereen nu even de tijd om te tellen, bijvoorbeeld 3 minuten. Degene die hetzelfde antwoord heeft als u (de passagier natuurlijk!), wint.

2. Wie ben ik?

Een ander leuk spelletje voor onderweg is ‘Wie ben ik?’. Kies iemand uit die jullie allemaal kennen. Het maakt niet uit of dit nu een bekende persoon, de buurvrouw of een vriendje is. Daarna mag iedereen raden om wie het gaat, maar er mogen alleen vragen gesteld worden die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Een andere variant is dat u een naam op een memoblaadje schrijft en dit op andermans voorhoofd plakt. Hij of zij moet nu raden wie op het blaadje geschreven staat. Een ideaal spelletje voor in de auto!

3. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

“En de kleur is….” Dit is echt een klassieker onder de spelletjes voor in de auto. Kies met jonge kinderen voorwerpen of dingen uit in de auto. Met oudere kinderen kunt u het spel moeilijker maken door ook naar buiten te kijken. Door de verplaatsing moet het spel nu wel iets sneller gespeeld worden!

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

4. Ik ga op reis en neem mee

Dit is niet alleen een leuk spelletje voor in de auto, maar ook een goede training voor het geheugen van uw kinderen. Vul elkaar aan met voorwerpen die u op reis meeneemt. De rij met voorwerpen om te onthouden maken jullie samen langer en het wordt steeds lastiger alles te onthouden. Succes!

5. Pictionary

Een potlood of pen en papier is alles wat u nodig heeft voor een leuk potje pictionary. Het is dus een handig spelletje voor op vakantie! Maar ook onderweg kunt u dit eenvoudig spelen. En tekenen op het raam met een whiteboardstift vinden de kids vast nóg leuker!

6. Woordenslang

De woordenslang is een spelletje voor in de auto die kinderen, onbewust, met taal laat spelen. De bedoeling is om een woord te beginnen met de laatste letter van het vorige woord en zo een ‘woordenslang’ te maken. Kies een categorie, bijvoorbeeld dieren. Zegt iemand ‘zebra’, dan is een goed vervolg bijvoorbeeld ‘aap’. U kunt dit spel variëren met andere categorieën of het moeilijker maken door bijvoorbeeld alleen 5-letterwoorden te gebruiken. Een perfect spelletje voor op de achterbank!

Leuke spelletjes kinderen auto

7. Autobingo

Bingo spelen, dat kan iedereen. Maar wist u dat dit ook een heel geschikt autospelletje is? Het spel is simpel: kijk onderweg of de items op de bingokaart te zien zijn. Degene die als eerste alles van de bingokaart gevonden heeft, wint. U zou bingokaarten kunnen kopen, maar ze zelf maken is zeker zo leuk. Vergeet dan alleen niet de autobingo te printen!

8. Blindemannetje

Blindemannetje is ook één van de favoriete autospelletjes voor onderweg. Blinddoek uw kind en laat hem of haar raden wat hij of zij proeft, voelt en ruikt. Het klinkt misschien heel eenvoudig, maar het is zeker een geslaagd spelletje voor in de auto!

9. Tunnelspel

Wilt u rustig auto rijden en geen spelletjes meespelen? Laat de kinderen ‘duelleren’ in tunnels door ze zo lang mogelijk hun adem in te laten houden als u door tunnels rijdt. Dit is zeker een leuk spelletje als u in de Alpen rijdt, vanwege de vele tunnels daar. En het is tegelijkertijd heerlijk rustig voor u! Let wel dat u dit spelletje in lange tunnels aanpast naar bijvoorbeeld zo lang mogelijk stil zijn.

Leuke spelletjes achterbank

10. Geen ja, geen nee, geen uh

Dit spelletje in de auto kan verassend moeilijk zijn! Stel om de beurt vragen aan één iemand en kijk hoeveel vragen hij of zij kan antwoorden zonder ‘ja’, ‘nee’ of ‘uh’ te zeggen. Degene die de meeste vragen kan beantwoorden, wint. Ook voor volwassenen is plezier met dit spelletje gegarandeerd!

Met plezier onderweg? Voorkom onnodige autopech!

Nu uw kinderen verzekerd zijn van plezier onderweg, kunt u aan uw eigen zekerheid denken. Sluit voordelig pechhulp af bij Promovendum! U bent zowel in Nederland als in Europa verzekerd. Bereken uw premie in 1 minuut.

Onze autopremie 20% voordeliger?

NL