Mensen rennen naar auto

Wat zijn de voorwaarden voor de 25% overstapactie?

Heb jij gebruikgemaakt van de 25% overstapactie van onze autoverzekering? Dan vind je hieronder de belangrijkste acceptatiecriteria. Deze actie is in december 2022 geëindigd. Nog geen autoverzekering bij ons? Profiteer nu van onze actuele overstapkorting. 
 

 • Opleiding. We accepteren een afgeronde havo- (bachelor of associate degree), vwo-, hbo- of wo-opleiding. Ook de opleidingen mbo-4, meao en mts worden door ons geaccepteerd.
   
 • Leeftijd en aantal opgebouwde schadevrije jaren. Een combinatie hiervan geeft een indicatie van de rijervaring en het schadegedrag van een bestuurder. Om de autoverzekering af te kunnen sluiten moet je minimaal 22 jaar zijn.
   
 • De oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto. Wij accepteren naast de goedkopere- en middenklasse auto uiteraard ook duurdere auto’s. Exclusieve auto's (zoals een nieuwe Ferrari) of hele dure auto’s kunnen niet bij Promovendum verzekerd worden.
   
 • Combinaties van het vermogen en het gewicht. Zo vormt een lichte auto met een fors vermogen een ander risico dan een zwaardere auto met datzelfde vermogen.
   
 • Gebruik van de auto. Gebruik je jouw personenauto voor jezelf of jouw gezin, dan verzekeren wij jou graag. Als je (met name) goederen of beroepsmatig personen vervoert, kunnen wij je niet altijd verzekeren.
   
 • Overstappen van National Academic naar Promovendum. Dan is de 25% kortingsactie niet van toepassing. National Academic is de risicodrager van de schadeverzekeringen van Promovendum. Hieronder valt ook de autoverzekering. Omdat de premie voor de National Academic autoverzekering al een van de laagste in de markt is, geldt de 25% korting in dat geval niet.
   
 • Eenmalige of tijdelijke korting bij jouw huidige verzekeringsmaatschappij gekregen? Dan is dit uitgesloten van de premieberekening.
   
 • Dekking. Promovendum biedt een WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco dekking. De ongevallenverzekering inzittenden krijg je er standaard bij. Je krijgt ook korting op de schade inzittendenverzekering, verkeersrechtsbijstandverzekering of pechhulp, als deze dekkingen op het polisblad van jouw autoverzekering staan.

 

 • Alarmklasse. Bij de duurdere auto’s is het risico van diefstal en inbraak groter. Om deze auto’s bij ons te kunnen verzekeren is de aanwezigheid van een alarminstallatie vereist. Het soort alarminstallatie is afhankelijk van het merk, type, de oorspronkelijke nieuwwaarde en leeftijd van de auto. 

 

 • Premieberekening. We verlagen jouw autopremie met 25%. Heb je een eenmalige of tijdelijke korting bij je huidige verzekeringsmaatschappij gekregen? Dan telt deze niet mee voor de premieberekening. Wij willen onze premies natuurlijk zo laag mogelijk houden. Maar tóch kan het gebeuren dat wij na verloop van tijd premies moeten verhogen. Dat kan bijvoorbeeld bij een wijziging van auto, dekking, of een verhuizing het geval zijn. 
   
 • Eigen risico. Laat je schade herstellen, dan betaal je geen eigen risico (of 75 euro bij ruitvervanging) als je naar een aangesloten schadehersteller gaat. Anders is het eigen risico bij Promovendum 500 euro. Heb je een hoger eigen risico bij je huidige autoverzekeraar? Dan nemen we dit over en kan dit bedrag dus hoger zijn. Meer weten over eigen risico? Lees meer.

 

 

Wil je jouw auto bij Promovendum verzekeren of heb je vragen over onze acceptatievoorwaarden? Onze adviseurs helpen je graag: 078 648 13 13

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail