Mensen rennen naar auto

De meest gemaakte fouten in de wasstraat

Laatste update: 29 augustus 2022. Als kind keek je er al naar uit: met de auto door de wasstraat! Tegenwoordig kan nog steeds ons geluk niet op als de auto weer helemaal schoon is. Er zijn alleen wel een aantal dingen die je niet moet vergeten. Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten in de wasstraat.

Wasstraat

1. Rijden naar de eerste wasstraat die je ziet

Doe vooraf onderzoek! Kijk bijvoorbeeld naar de borstels. Sommige borstels maken krassen op de lak van je auto. Kijk ook of er osmosewater gebruikt wordt. Dit wordt ook wel vlekvrij water genoemd. Door hyperfiltratie zit hier geen vuil, mineralen en bacteriën in. En tot slot: eigenlijk een beetje vanzelfsprekend, maar ga niet naar een wasstraat die er onverzorgd of vies uitziet. 

Auto in sneeuw

2. Wasstraat overslaan met slecht weer

“Regen? Zonde om dan mijn auto te wassen!” Niets is minder waar: je auto is ingeweekt, dus het vuil laat juist beter los van de auto. Ook wanneer het vriest kan je auto wassen geen kwaad. De kans is kleiner op schade als je zo snel mogelijk het strooizout van de auto spoelt. 

Geld

3. Het duurste programma nemen

“Hoe duurder, hoe beter.” Nee hoor, zeker niet. Vaak is het enige verschil dat er dan een wax- en een polijstprogramma bij komt. Dit hoeft niet voor elke wasbeurt. Doe dit pas na elke drie ‘simpele’ wasbeurten. Zo voorkom je extra kosten die eigenlijk helemaal niet nodig zijn.

Misschien cliché, maar vergeet je ramen niet dicht te doen! Dit is een fout die nog steeds dagelijks gemaakt wordt.

Zijspiegels auto

4. Zijspiegels vergeten te inklappen

Grote kans dat je de wasstraat verlaat zonder zijspiegels als je ze niet inklapt. Als je een uitstekende antenne hebt, vergeet dan ook die niet weg te halen.

Autoraam

5. Ramen vergeten dicht te doen

Dit klinkt heel logisch, maar tóch een fout die dagelijks gemaakt wordt. Controleer of je ramen dicht zitten. Ook je dakraam!

Cabrio

6. Niet controleren of de wasstraat cabrioproof is

Met een cabrio kan je niet naar elke wasstraat. Zachte borstels kunnen geen kwaad, zolang ze niet voor druk op de kap zorgen. Een hogedruk-waterstraal zorgt voor problemen: de kans is dan groot dat er water naar binnen komt.

Contact

Chat Bel Mail