Vliegtuig bij zonsondergang

Zorg in het buitenland: bel onze Alarmcentrale

Stel dat je ziek wordt in het buitenland, een ongeluk krijgt of andere hulp nodig hebt. Weet jij dan wat je moet doen? Bel voor hulp altijd de Alarmcentrale wanneer je zorg nodig hebt in het buitenland. Je vindt het nummer op de achterkant van jouw zorgpas.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Wereldbol

Wat als er in het buitenland iets gebeurt?

Vanuit de basisverzekering wordt spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tot het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Zijn de kosten hoger? Dan is er een vergoeding vanuit eventuele aanvullende zorgverzekeringen. Toch is het belangrijk dat je hierbij eerst contact opneemt met onze Alarmcentrale voor je zorg in het buitenland afneemt. Hieronder lees je waarom.

☎ +31 78 648 13 20 : bel altijd de Alarmcentrale wanneer je zorg nodig hebt in het buitenland.

Waarom de Alarmcentrale?

 

1. Een goed ziekenhuis vinden

Het is voor jou als toerist niet altijd makkelijk om in te schatten waar je in het buitenland terechtkunt voor goede zorg. Ziekenhuizen kunnen onhygiënisch zijn. Of misschien wel veel duurder dan gebruikelijk! Onze Alarmcentrale kan je vertellen naar welk ziekenhuis of welke arts in de omgeving van jouw vakantiebestemming je het beste kunt gaan. Zo weet je zeker dat je in een betrouwbare, hygiënische omgeving terechtkomt waar de kwaliteit voor jou gegarandeerd is. Bovendien weet je zeker dat de zorg voor jou vergoed wordt.

 

2. Kosten voorschieten en extra kosten voorkomen

Een ziekenhuisopname in het buitenland kan veel geld kosten. Voorkom gesteggel met het ziekenhuis over een peperdure rekening. Onze Alarmcentrale kan voor jou bemiddelen en zelfs kosten voorschieten als dat nodig is. Ook weet je zeker dat je een vergoeding krijgt vanuit jouw zorgverzekering, wanneer je door de Alarmcentrale wordt verwezen naar een ziekenhuis.

 

3. Vervoer terug naar huis regelen

Heb je (speciaal) vervoer nodig om na een ongeval snel weer richting Nederland te gaan? Onze Alarmcentrale kan dit voor je regelen. Zo worden er speciale gips- of parasolvluchten georganiseerd voor reizigers. Wanneer je dit regelt via de Alarmcentrale, weet je zeker dat je veilig thuiskomt. Regel je zelf vervoer? Dan is er een kans dat je de gemaakte kosten niet (helemaal) vergoed krijgt.

 

4. Vertalen van je bijsluiter

Síntomas de fiebre, vomir, nausea: weet jij wat koortsverschijnselen, overgeven en misselijkheid betekenen in het Frans, Spaans of Italiaans? Geen paniek! De tolken van onze Alarmcentrale kunnen je helpen bij het vertalen van de bijsluiter van jouw medicijn. Zo weet je zeker dat je een medicijn veilig kunt gebruiken.

 

Strand

Dit doet de Alarmcentrale ook voor je:

  • Het onderhouden van contact als je ziek wordt in het buitenland.
  • Ervoor zorgen dat de familie in Nederland op de hoogte gehouden wordt als dit nodig is.
  • Helpen bij een opsporings- en/of reddingsactie.

“De Alarmcentrale werkt met specialisten die de taal spreken en met lokale betrouwbare mensen.”

Hulp en advies van specialisten

Wereldbol Europa

Wereldwijd netwerk

De Alarmcentrale buitenland heeft een wereldwijd netwerk van goed getrainde hulpverleners en dienstverlenende professionals. Denk aan artsen en verpleegkundigen die voor jou kunnen overleggen met lokale specialisten. Erg handig als je de taal niet (goed) spreekt. Maar ook bergers, vervangende chauffeurs en andere contactpersonen.

24/7 bereikbaar icoon

24/7 bereikbaar

De Alarmcentrale is altijd bereikbaar voor je via 078 648 13 20. Wanneer je belt, krijg je direct advies in jouw situatie. Regel je zelf zorg of vervoer? Dan is er een kans dat je de gemaakte kosten niet (helemaal) vergoed krijgt. Daarnaast kan de Alarmcentrale er in de meeste gevallen voor zorgen dat de kosten direct bij ons worden ingediend. Zo hoef jij tijdens jouw vakantie zelf niets voor te schieten.

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail