Wat moet ik doen als ik ziek word in het buitenland?

Wanneer u onverwachts ziek wordt tijdens uw verblijf in het buitenland is dit erg vervelend. Het is dan ook fijn om te weten hoe u het beste kunt handelen. Gelukkig bent u bij ons goed verzekerd voor spoedeisende zorgkosten in het buitenland. Heeft u onverwachts zorg nodig in het buitenland? Neem dan altijd contact op met onze Alarmcentrale via 0031 (0)78 648 13 20. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

De Alarmcentrale

De zorg die u nodig heeft en de kosten die hierbij komen kijken zijn afhankelijk van het soort klachten dat u heeft. Onze Alarmcentrale staat 24/7 voor u klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen u adviseren naar welk ziekenhuis of welke arts u het beste toe kunt gaan in het buitenland. Naast het zoeken van de juiste zorgverlener kunnen zij u ook helpen met het vervoer naar de zorgverlener en wanneer nodig vervoer terug naar Nederland.

Vergoeding kosten

De Alarmcentrale bekijkt of de kosten vergoed worden en kan in bijzondere situaties (bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname) kosten voorschieten.

Heeft u geen contact opgenomen met onze Alarmcentrale en zelf een rekening ontvangen van de zorgverlener? U kunt deze per post opsturen. Controleer met onze Checklist buitenlandse zorgnota bij overige downloads of de juiste gegevens op de rekening staan.

Houdt u er rekening mee dat de kosten worden verrekend met het openstaande eigen risico. Voor de omrekening van buitenlandse nota's naar euro's gaan wij uit van de koers op de dag dat de behandeling heeft plaatsgevonden.

Reisverzekering?

Heeft u ook uw reisverzekering bij ons? Ook hiervoor kunt u terecht bij onze Alarmcentrale schade via 0031 (0)78 648 13 23. De vergoeding waar u volgens de reisverzekering recht op heeft kunnen zij direct met u bespreken.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Uw zorgverzekering

Voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico gaat u naar Mijn Promovendum.


Log in
Meer informatie?

U kunt de voorwaarden van onze zorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken