mensen in keuken

Kosten verstandskies trekken vergoed via zorgverzekering?

Een verstandskies trekken bij de tandarts kost al snel meer dan 100 euro. En deze kosten kunnen nog verder oplopen als je naar de kaakchirurg moet. Benieuwd hoe dit precies wordt vergoed? Lees het in 3 minuten!

 

Verstandskies trekken en zorgverzekering

De vergoeding voor een verstandskies trekken komt uit de aanvullende tandartsverzekering óf basisverzekering. Dit is mede afhankelijk van waar de verstandskies getrokken wordt: bij de tandarts of kaakchirurg.

 

Tandarts: kosten verstandskies trekken

Als het trekken van de verstandskies ‘niet-gecompliceerd’ is, kan de tandarts het zelf doen. De kosten zijn ongeveer 100 euro. De vergoeding voor een verstandskies trekken bij de tandarts komt altijd uit een aanvullende tandartsverzekering. Heb je die niet? Dan betaal je alles zelf.

 

kosten verstandskies trekken

 

Kaakchirurg: kosten verstandskies trekken

In de meeste gevallen zal een kaakchirurg de verstandskies trekken. Je moet hiervoor naar het ziekenhuis. De verstandskies trekken wordt dan een medische ingreep. Kosten? Ongeveer 400 euro (per 2 kiezen). De vergoeding komt hierdoor niet uit een tandartsverzekering, maar uit de basisverzekering. Controleer altijd of het ziekenhuis waar de kaakchirurg werkzaam is een contract heeft met je zorgverzekeraar (i.v.m. volledige vergoeding). Tip: met een zorgverzekering van Promovendum kun je bij elk ziekenhuis terecht!

 

Eigen risico kaakchirurg

Zorg uit de basisverzekering wordt altijd eerst verrekend met het eigen risico (385 euro in 2021), enkele uitzonderingen daargelaten.

 

Uitzondering tandartsverzekering

Sommige tandartsen kunnen de behandeling zelf uitvoeren, maar laten het liever over aan de kaakchirurg. In dat geval komt de vergoeding wél uit een aanvullende tandartsverzekering. Twijfel je hoe het zit? Vraag het dan na bij je tandarts.

 

Voordelige zorgverzekering mét tandartsvergoeding?

Promovendum biedt voordelige tandartsverzekeringen met uitgebreide dekkingen. Je kiest voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Wij vergoeden vrijwel alle kosten bij de tandarts, mondhygiënist, paro- en endodontoloog tot dit bedrag. 

Voordelige zorgverzekering?

Bereken in 1 minuut

Contact

Chat Bel Mail