Aannemers bekijken de bouwplannen van een grote verbouwing

5 grote verbouwingen en hoe je ze financiert!

Laatste update: 31-01-2023. Heeft je woning een upgrade nodig? Misschien extra ruimte door een aanbouw, of een heerlijk luxe keuken of badkamer? Wat je wensen ook zijn, het moet gefinancierd worden. Wij hebben vijf dure verbouwingen op een rijtje gezet en geven jou dé gouden tip om ze te financieren.

1. Uit- of aanbouw plaatsen

Wat extra ruimte voor een keuken, werk- of kinderkamer is nooit verkeerd. Wanneer je kiest voor een aan- of uitbouw, kan je rekenen op gemiddelde kosten tussen de 40.000 en 55.000 euro. Uiteraard zijn de kosten allemaal afhankelijk van de grootte, of je heipalen nodig hebt en de mate van afwerking. Zo kan de rekening voor een super-de-luxe aanbouw oplopen tot 100.000 euro . Een flink bedrag, maar zorgt voor een waardevermeerdering van je woning. Vaak zo’n 60 tot 100% van je investering!

 

2. Dakkapel plaatsen

Ook met een dakkapel win je extra woonruimte. Zo kan je die donkere ruimte met schuine muren omtoveren tot een lichte slaapkamer of werkruimte. Ook hier is de prijs voor een dakkapel afhankelijk van de afmeting, materiaalgebruik en aantal ramen. Reken op zo’n 15.000 euro voor een kunststof dakkapel tot 17.500 euro voor 8 strekkende meter van een houten dakkapel.

 

3. Nieuwe badkamer

Een frisse badkamer, daar droomt iedereen van. Wil je graag een nieuwe badkamer plaatsen? Een simpele, kleine badkamer kost gemiddeld zo’n 12.500 euro, terwijl een grotere en luxe badkamer je gemiddeld 25.000 kan kosten. De prijs is ook bij de badkamer afhankelijk van de oppervlakte. Vergeet ook niet dat A-merk sanitair voor een luxe uitstraling zorgt, maar je dat ook terugziet in je kosten.

 

4. Nieuwe keuken

De één vindt de keuken een praktische ruimte, de ander komt er vooral voor de gezelligheid. Hoe dan ook: een mooie keuken levert je veel woonplezier op. De gemiddelde keukenprijzen liggen tussen de 15.000 en 30.000 euro. Ga je voor luxe design, dan pakt de prijs aan de hoge kant uit. Maar als je een simpele keuken wil, kom je met 15.000 euro over het algemeen al een heel eind!

 

5. Zolder verbouwen

Een de ideale ruimte voor een slaap- of werkkamer, bijvoorbeeld. Gemiddeld kost het verbouwen van een zolder 50.000 euro. Dat is inclusief isoleren, dakkapel plaatsen, elektriciteit aansluiten en een trap plaatsen.

Extra verbouwtips

woning hypotheek akkoord icoon

Overwaarde gebruiken voor je verbouwing

Liever niet al je spaargeld aan de verbouwing uitgeven? Wanneer je overwaarde op je woning hebt, kan je jouw hypotheeksom vaak iets verhogen voor een verbouwing. Laat een onafhankelijk adviseur checken wat jouw mogelijkheden zijn voor een verbouwingshypotheek.

vraag en antwoord euro icon

Begroot ruim en voorkom verrassingen

Iedere verbouwing is anders. Dat betekent ook dat de kosten voor een verbouwing erg kunnen verschillen. Houdt daarnaast rekening met onvoorziene kosten: deze kunnen bij een verbouwing vaak oplopen. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wereldbol Europa

Verduurzamen = besparen

Als je tóch bezig bent met grote verbouwingen, dan kun je er meteen voor kiezen om ook te verduurzamen. Door je huis te vergroenen bespaar je niet alleen op je energielasten, maar kan je ook in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente. Nóg meer besparen, dus!

Verbouwing financieren? Wij helpen je!

Benieuwd hoe jij je verbouwing het beste kan financieren? Onze onafhankelijke hypotheekexperts adviseren je graag. We vergelijken álle rentes en voorwaarden, waardoor we altijd een passende mogelijkheid voor je vinden! Bel naar 078 648 13 48 of laat je gegevens hieronder achter.

Contact

Chat Bel Mail