kind spelen in tuin

Vragen rechtsbijstandverzekering

Je hebt een e-mail van ons gekregen met informatie over jouw rechtsbijstandverzekering. Op deze pagina vind je de antwoorden op alle meestgestelde vragen.

 

Ga direct naar vragen over:

Eigen risico of premie

Eigen risico

Waarom is mijn eigen risico aangepast?

Door inflatie worden kosten hoger. Daarom bekijken we hoe we onze verzekeringen hier op kunnen aanpassen. Voor onze rechtsbijstandverzekering passen wij jouw eigen risico aan van 0 euro naar 100 euro. Dit betekent dat je per gebeurtenis eerst dit bedrag betaalt, voordat je een vergoeding krijgt. Door het aanpassen van het eigen risico, kunnen we de premie van jouw rechtsbijstandverzekering zo laag mogelijk houden. 

Premie

Waarom heb ik een nieuwe premie gekregen?

Net als andere verzekeraars, berekenen we een keer in de zoveel tijd opnieuw jouw premie. Waarom? Door inflatie worden kosten hoger. Dat zien we bijvoorbeeld terug in de boodschappen doe we doen in de supermarkt, maar ook in de schades die wij uitkeren. Daarom passen we de premies van onze verzekeringen hier op aan.

Wanneer wordt mijn premie afgeschreven? 

Je nieuwe premie wordt vanaf 30 juni afgeschreven. 

Mag mijn premie zomaar worden aangepast?

Ja, net als andere verzekeraars berekenen wij eens in de zoveel tijd opnieuw jouw premie. Dit gebeurt zodat de premies aansluiten bij de schades die wij moeten uitkeren. Het aanpassen van jouw premie kan vanaf de premievervaldatum. Deze vind je terug op jouw polisblad. Uiteraard is dit ook opgenomen in onze algemene voorwaarden.

Mijn premie is lager, klopt dit? 

We hebben het eigen risico aangepast van 0 euro naar 100 euro. In sommige gevallen betekent dit dat de premie hierdoor lager wordt. Of dit ook voor jou geldt, vind je terug in de e-mail die we je hebben gestuurd.  

Kan ik mijn rechtsbijstandverzekering opzeggen? 

Ja dat mag. Als je het niet eens bent met de wijziging, mag je je contract beëindigen. Dit mag binnen 30 dagen nadat je de e-mail van ons hebt gekregen. Belangrijk: je kunt je verzekering opzeggen vanaf de datum waarop de aanpassing in jouw premie ingaat. Laat je het na die 30 dagen weten? Dan kan het ook, maar heb je de gebruikelijke één maand opzegtermijn. Let er wel goed op dat je op tijd ergens anders verzekerd bent.

 

We willen er in ieder geval alles aan doen om te zorgen dat jij met een glimlach vertrekt. Bel 078 648 13 87 voordat je overstapt. We helpen je graag! 

Contact

Chat Bel Mail