Kortlopende reisverzekering of doorlopende?

Reisverzekering vergelijken

Weekendje weg, hotelovernachting, wintersport, zonvakantie… Genoeg opties om er lekker tussenuit te gaan! Als u op vakantie gaat is het slim om u vooraf te verzekeren. Maar welke reisverzekering is de goedkoopste en biedt de meeste voordelen: een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wat zijn de verschillen?

Kortlopende reisverzekering


  • Premie berekend per vakantiedag
  • Alleen die ene vakantie verzekerd
  • Elke vakantieperiode afsluiten

Doorlopende reisverzekering


  • Een vaste premie per jaar
  • Alle vakanties meeverzekerd
  • Loopt het hele jaar door

Doorlopende reisverzekering vaak al goedkoper

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. U verzekert zich voor een heel jaar. Dit betekent één klein vast bedrag, voor het hele gezin. Bij een kortlopende reisverzekering betaalt u elke keer apart premie, per persoon en per vakantiedag. Dat loopt al gauw op, zeker als u langer op vakantie gaat.

Gemak? Doorlopend wint het van kortlopend…

De doorlopende reisverzekering hoeft u maar een keer af te sluiten. Even de dekkingen doornemen en verder heeft u er geen omkijken meer naar. Ideaal voor de late beslissers die er vaak op uit gaan! Zo loopt u ook nooit het risico dat u onverzekerd bent. Wilt u de doorlopende reisverzekering tussentijds toch uitbreiden, bijvoorbeeld met een wintersportdekking? Ook dat kan!

Ons advies:

“Kies voor een doorlopende reisverzekering als u er meer dan één keer per jaar tussenuit gaat.”

Kortlopende reisverzekering weinig flexibel

Bij een tijdelijke, kortlopende reisverzekering bent u alleen verzekerd voor de dagen die u vooraf opgeeft. De ingangsdatum en einddatum staan vast. Moet u langer op uw reisbestemming blijven door bijvoorbeeld vertragingen op het vliegveld? Dan is de kans groot dat u de dag(en) dat u langer wegblijft, onverzekerd bent. Ook de vrijheid van nog één extra nachtje op de camping blijven bent u kwijt met een kortlopende reisverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering? Die kan ook doorlopend!

Ook een doorlopende annuleringsverzekering is voordeliger. Als u bij het boeken van een vliegticket of reis ‘annuleringsverzekering’ selecteert, gaat het totaalbedrag flink omhoog! Tip: vink bij uw (doorlopende) reisverzekering de module ‘annulering’ aan. Dan is het voor het hele jaar geregeld! Ja, ook voor al uw vliegtickets, vakanties en weekendjes weg!

Gaat u voor een doorlopende reisverzekering?


Bereken uw premie

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.