gezin in bed

Alcoholtester Frankrijk 2022: verplicht in auto of niet?

Ga je met de auto naar Frankrijk? Houd er dan rekening mee dat je een paar dingen in je auto moet hebben liggen. Is een alcoholtester bijvoorbeeld verplicht in Frankrijk? En een veiligheidsvestje? Lees wat verplicht mee moet in de auto naar Frankrijk in 2022.

In 2022 verplicht in de auto in Frankrijk?

Alcoholtester Frankrijk verplicht

Alcoholtester: niet verplicht

Sinds mei 2020 is het in Frankrijk niet meer verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Wel is het nog steeds aan te raden om een alcoholtest bij je te hebben. Je eigen alcoholtesters zijn alleen nodig voor eigen gebruik. Als je in Frankrijk langs de weg een blaastest moet doen, worden de alcoholtesters van de politie gebruikt.

Veiligheidsvest Frankrijk verplicht

Veiligheidsvesten: verplicht

Bij autopech moet je goed zichtbaar zijn voor andere automobilisten. Anders kan het gevaarlijke situaties opleveren! Precies daarom zijn in Frankrijk reflecterende veiligheidsvestjes verplicht in 2022. Niet alleen de bestuurder zelf moet verplicht een veiligheidsvestje dragen bij autopech, maar ook alle inzittenden. De boete voor het niet bezitten of gebruiken van veiligheidsvesten is minstens 135 euro. Neem er dus voldoende mee in de auto naar Frankrijk én gebruik ze indien nodig.

Gevarendriehoek Frankrijk verplicht

Gevarendriehoek: verplicht

Met de auto naar Frankrijk? Dan is het verplicht een gevarendriehoek mee te nemen. Wanneer je aan de kant van de weg komt te staan, zet je deze achter de auto. Welke afstand? Binnen de bebouwde kom kun je de gevarendriehoek het beste 30 meter achter jouw auto zetten. Sta je langs de snelweg op een vluchtstrook? Dan is een afstand van 100 meter prima. Heb je geen gevarendriehoek in de auto? Dan riskeer je in Frankrijk een verkeersboete vanaf 135 euro.

Auto icoon

Frankrijk in met een lage autopremie?

 

Flitsmeister in Frankrijk? Nog steeds verboden in 2022!

“Piep, piep, piep. Over 200 meter staat er een flitspaal.” Hartstikke fijn dat er systemen zoals Flitsmeister bestaan! Maar mag je zo'n 'waarschuwingsapp' gebruiken in Frankrijk? Er waren berichtgevingen dat deze voortaan wel gebruikt mag worden, maar dit is nog officieel niet bevestigd. Het bezit en gebruik kan je dus nog steeds een boete opleveren tot 1.500 euro.

 

Verkeersboetes uit Frankrijk later betalen?

“Ha, die Franse verkeersboetes vallen toch niet op mijn deurmat.” Verkeerd gedacht! Wanneer je aangehouden wordt, is de kans groot dat de verkeersboete ter plaatse betaald moet worden! De Franse politie mag namelijk verkeersboetes tot 750 euro direct innen. Kun of wil je niet meteen betalen? Dan kan je een extra boete krijgen. Dit is een zogenoemde waarborgsom (= hetzelfde bedrag als de boete). Andere boetes kunnen trouwens wel later online betaald worden. Bijvoorbeeld wanneer je geflitst bent.

Auto inpakken voor vakantie

Alcoholtesters Frankrijk mee.. en de rest?

Dan kan de achterbak dicht! Oh, pak ook nog maar een verbandtrommel in (niet verplicht, wel slim) en regel je pechhulp. Kies je voor de voordelige pechhulp van Promovendum met Europadekking? Dan word je bij pech altijd snel geholpen door de grootste alarmcentrale van Europa. Bon voyage!

✉ Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!

 

Contact

Chat Bel Mail