Been in gips

Aanrijding van achteren: wie is schuldig?

Bij een aanrijding van achteren is de achterop rijdende auto meestal schuldig. Volgens de wet moet de achterliggende bestuurder namelijk voldoende ruimte voor zich op de weg hebben om te stoppen, zonder daarbij de voorliggende automobilist te raken. Zat jij in de voorste auto en loop je letselschade op? Dan kun je deze kosten gratis laten verhalen op de tegenpartij. Maar let op: remde jij zelf voor een overstekend klein dier of zonder noodzaak? Of sneed je af tijdens het inhalen? Dan is de achterliggende bestuurder niet automatisch schuldig aan de aanrijding van achteren. Toch moet de achterligger ook in deze gevallen voldoende afstand houden. Deed hij/zij dat niet? Dan is ook in deze gevallen de achterligger vaak schuldig aan de aanrijding van achteren.

 

Heb je een aanrijding van achteren gehad en was de andere partij schuldig? Meld je letselschade online of bel 078 648 13 58. Wij helpen je graag!

Meer informatie?

Praatwolk icoon

Gratis juridische hulp

Wij bieden gratis juridische hulp, wanneer je door een ander letselschade hebt opgelopen. Zodat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt én je jezelf volledig kan focussen op je herstel.

Meld je letselschade
Info icoon

Aangereden als fietser?

Belangrijk om te weten: je hebt vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs bij een ongeval door eigen schuld! Benieuwd naar je rechten?

Lees meer

Contact

Chat Bel Mail