mensen met kleurrijke kleding

Ben je goed verzekerd of oververzekerd en betaal je te veel?

Nederlanders hebben gemiddeld veel verzekeringen. Autopech? Dan wil je geholpen worden. Brand in huis? Dan ben je blij met je inboedel- en woonhuisverzekering. Veel Nederlanders blijken echter oververzekerd te zijn en betalen dus teveel. Ben jij oververzekerd?

 

Oververzekering: wat wordt ermee bedoeld?

Als je oververzekerd bent, dan betaal je te veel voor iets waar je geen gebruik van zult maken. Dat kan op verschillende manieren:

 

1. Oververzekering door een onnodig hoge dekking.

Stel, je hebt 12 jaar geleden een nieuwe auto gekocht. Met deze auto rijd je nu nog steeds. Destijds heb je een Allrisk autoverzekering afgesloten. Je hebt er verder niet meer naar omgekeken en betaalt nog steeds premie voor de Allrisk verzekering. Maar je auto is door de jaren heen minder waard geworden. Gevolg: je betaalt voor een te hoge dekking.

 

2. Oververzekering door een overlap in je verzekeringen.

Je hebt 2 verzekeringen die qua dekking een overlap hebben. Stel je hebt pechhulp Europa, maar je denkt alleen recht te hebben op pechhulp in Nederland. Dus heb je bij je reisverzekering ook pechhulp in het buitenland afgesloten. Maak je voor niets de extra kosten.

 

3. Oververzekering door minder zinvolle verzekeringen.

Sommige verzekeringen zijn onnodig. Je kunt jezelf verzekeren voor als je bril kapot gaat of als je bruiloft onverwacht niet door kan gaan. Ook kun je veel geld betalen voor een telefoonverzekering. Maar in de meeste gevallen krijg je hierbij, als er iets gebeurt, een lage of geen uitkering. Het is soms beter je geld op je spaarrekening te zetten.

 

Controleer jezelf op oververzekering én onderverzekering

Je hebt grote kans dat je oververzekerd bent. Ga al je verzekeringen maar eens na en controleer deze. Sluiten ze aan op je persoonlijke wensen qua premie en dekking? Het kan ook zijn dat je onderverzekerd bent. Dat is moeilijker te achterhalen. Je kunt een inboedelverzekering hebben die minder verzekert dan de werkelijke waarde van je inboedel. Bijvoorbeeld wanneer je veel nieuwe elektronische apparatuur hebt gekocht in de laatste jaren. Als je dit niet doorgeeft aan je verzekeraar, dan krijg je minder terug bij schade.

 

Voorkom oververzekering: kies pakketverzekering! 

Promovendum hanteert een standaard verlaagde premie. Dit komt door onze doelgroep: hoger opgeleiden. Hoger opgeleiden maken minder schade en dat zie je terug in de premie. En: we voorkomen graag dat je oververzekerd bent. Daarom bieden wij pakketverzekeringen aan. Dan krijg je verzekeringen op maat. Dekkingen overlappen elkaar niet, maar sluiten goed op elkaar aan. Je betaalt precies voor wat je nodig hebt én je krijgt 5% extra korting op je premies (m.u.v. van zorg en pechhulp).

 

Interesse?

Ga voor onze pakketverzekering of vraag een gratis polischeck aan via 078 648 13 00 of het contactformulier

Extra korting op je verzekeringen?

Pakketkorting aanvragen

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail