Biedt de reisverzekering dekking als het reisadvies van mijn vakantieland tijdens mijn vakantie verandert naar oranje of rood?

Verandert het reisadvies tijdens uw verblijf in het buitenland van geel naar oranje of rood? Dan geldt een negatief reisadvies. Bij deze kleurcodes bestaat er geen dekking voor schade of kosten op basis van uw reisverzekering. Uw reisverzekering biedt wel dekking voor extra reis- en verblijfkosten wanneer u door de corona maatregelen gedwongen langer in het buitenland moet verblijven. De vergoeding is maximaal € 50,- per persoon per dag, voor maximaal 7 dagen.

Belangrijk: gaat het reisadvies tijdens uw verblijf terug van ‘geel’ naar ‘oranje’, dan krijgt u het dringende advies om na terugkomst 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Pakketreis via reisorganisatie

Is uw reis geboekt via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR? Dan kunt u contact opnemen met uw reisorganisatie als u eerder of later terug moet naar Nederland (repatriëring). De reisverzekering biedt geen dekking voor de kosten van uw repatriëring als het reisadvies wijzigt van geel naar oranje of rood.

Zelf uw reis geboekt

Heeft u zelf een los vliegticket of accommodatie geboekt? Dan moet u zelf regelen hoe u naar huis komt. Uiteraard kunt u hiervoor wel contact opnemen met bijvoorbeeld de vliegtuigmaatschappij. Bent u met de auto op vakantie? Houd tijdens de terugreis rekening met de maatregelen die gelden in de landen waar u doorheen moet reizen. Let op: gaan de grenzen dicht? Dan moet u ter plaatse blijven totdat de grenzen weer open gaan. Ook in dit geval biedt de reisverzekering geen dekking voor de kosten van uw repatriëring als het reisadvies wijzigt van geel naar oranje of rood.

Meer informatie:

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Doorlopende reisverzekering afsluiten?

Bij ons zijn al uw vakanties en weekendjes weg meeverzekerd. In een paar klikken geregeld!


Bereken uw premie
Meer informatie?

U kunt de voorwaarden van onze reisverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken