Zwarte zaterdag 2019: Frankrijk en Duitsland wanneer vermijden?


In 2018 stond er voor bijna 800 kilometer file op de zwarte zaterdag in Frankrijk. Hadden die vakantiegangers toen maar geweten dat het verkeer zo’n ramp zou zijn… Gelukkig kunt u de zwarte zaterdag in 2019 vermijden! Lees hieronder wanneer zwarte zaterdag 2019 in Frankrijk en Duitsland valt.

Zwarte zaterdag Frankrijk 2019

Maar liefst 75% van de Fransen brengt hun vakantie door in eigen land (bron: EnRoute). Tel ons, vakantievierende Nederlanders, en een hoop andere automobilisten daarbij op en voilà: de Franse snelwegen staan tjokvol.

Zwarte zaterdag Frankrijk 2019

Wanneer valt zwarte zaterdag 2019?

Pak uw agenda en zet een dikke streep door zaterdag 3 augustus. Dit is dé zwarte zaterdag in 2019 in Frankrijk met gemiddeld 2 tot 4 uur file. De piek wordt in heel het land verwacht rond 13:00 uur, maar rond Parijs zal het vanaf 15:00 uur op vrijdag 2 augustus al druk worden. Ook zal naar verwachting 10 augustus 2019 een zeer drukke zaterdag worden. Staat uw vakantie dan gepland? Probeer toch een dag eerder of later te vertrekken. Zondag is een betere reisdag per auto, omdat de verkeersdrukte minder problemen geeft. Dat advies gaf de ANWB vorig jaar.

Toch rijden? Gebruik onze tips!

Er wordt in het algemeen afgeraden om in juli en augustus op zaterdag met de auto door Frankrijk te reizen. C’est dommage! Maar mocht u toch van plan zijn om op één van de zwarte zaterdagen/weekenden te rijden, vergeet dan niet een tolbadge voor de Franse tolwegen te regelen. Zo kunt u sneller doorrijden naar uw bestemming! Daarnaast is het handig om een aantal verplichte items in de auto te hebben. Benieuwd wat er verplicht in de auto naar Frankrijk moet? Dat leest u hier.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Zwarte zaterdag Duitsland 2019

Nein? Doch! Ook in Duitsland regent het files in juli en augustus. Er worden op dit moment 4 hele drukke zaterdagen verwacht en zelfs 2 te vermijden vrijdagen en een zondag. Op deze dagen reizen veel mensen door Duitsland, op weg naar hun vakantiebestemming én de meeste Duitsers zijn zelf ook vrij.

Zwarte zaterdag Duitsland 2019

Wanneer valt zwarte zaterdag 2019 in Duitsland?

De dagen met topdrukte op de Duitse wegen:

  • Zwarte vrijdag Duitsland 2019: 26 juli en 2 augustus.
  • Zwarte zaterdag Duitsland 2019: 13, 20 en 27 juli en 3 augustus
  • Zwarte zondag Duitsland 2019: 4 augustus

Handig om te weten: bij grote files in Duitsland worden goede alternatieve routes gegeven. Die herkent u aan de gele en blauwe bordjes met U (Umleiting) erop. Hieronder staan de drukste tijden op vrijdag, zaterdag en zondag op de autobahn in juli en augustus (bron: ANWB).

Zwarte zaterdag Duitsland 2019 Zwarte zaterdag Duitsland 2019

Voordelig de weg op? Kies Promovendum!

U gaat met een nóg fijner gevoel op vakantie met onze autoverzekering. Als u namelijk overstapt naar Promovendum, kunnen we uw autopremie met 25% verlagen (zie voorwaarden). Zo houdt u meer geld over om te genieten. Klinkt goed? Bereken uw premie in 1 minuut en sluit af. Uw overstap regelen wij!

25% korting op uw huidige autopremie?

NL