tuinfeest

Zo start je de dag met de juiste voedingsstoffen!

Gepubliceerd op 03-04-2014
2023 keer gelezen

s'Ochtends zonder ontbijt de deur uitgaan? Dat is als autorijden met een bijna lege tank: het kan wel, maar ver kom je niet. Je hebt nu eenmaal brandstof nodig. De juiste voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede start van je dag. Maar wat is nu het gezondste ontbijt? Wij hebben een top 5 voor je samengesteld.

Gezond ontbijt top 5

 

1. Havermout

Ouderwets, maar heel gezond! Havermout bevat vitamine B1, fosfor, magnesium en veel vezels. Dat laatste is goed voor de spijsvertering. Daarnaast is havermout goed voor je bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte. Bovendien grijp je vanwege een langdurig verzadigd gevoel minder snel naar een tussendoortje. Je eet havermout bijvoorbeeld in combinatie met warme melk, fruit en noten.

 

2. Quinoa

Quinoa is heel gezond zaad afkomstig van een Zuid-Amerikaanse plant. Quinoa wordt beschouwd als hét glutenvrije superfood: het bevat veel vezels, eiwitten en mineralen. Je kunt quinoa koken als rijst en samenvoegen in een schaaltje met appel, rozijnen en kaneel. Ook lekker: doe er een beetje siroop of honing bij.

 

3. Yoghurt of kwark met fruit

Yoghurt met cruesli lijkt gezond, maar dat is het helaas niet. In cruesli zit veel suiker en vet. Het is daarom beter de cruesli te vervangen door fruit. Natuurlijk wil je wel een verzadigd gevoel hebben. Meng daarom wat lekkere noten, chiazaad én lijnzaad door je yoghurt of kwark. Vooral lijnzaad is een echte aanrader. Het heeft een reinigende werking op je darmen en bevordert de spijsvertering.

 

gezond ontbijt juiste voedingsstoffen

 

4. Ontbijtsmoothie

Bijna iedereen is dol op smoothies. Dus waarom geen ‘ontbijtsmoothie’? Het enige wat je nodig hebt is een blender en wat groente en fruit. Maak bijvoorbeeld een groene smoothie met een handjevol verse bladspinazie, een banaan, een kiwi en een sinaasappel. Voeg er wat magere yoghurt bij, even in de blender, en voilà: je hebt een supergezond ontbijt in een mum van tijd.

 

5. Een eitje

Heb je ’s ochtends niet zoveel honger, eet dan een gekookt eitje. Een ei bevat belangrijke vitamines (B2, B12, E en D), aminozuren, ijzer en veel antioxidanten. Bovendien bevat een eitje slechts 75 kcal. Tip: eet een eitje op een volkoren cracker of boterham. Dan blijft het hongergevoel wat langer weg.

 

Welk gezond ontbijt kies jij?

Wat wordt het? Ga je voor een havermoutontbijt of wordt het toch quinoa? Eén ding is zeker: met een van de bovengenoemde ontbijtjes is de start van jouw dag in ieder geval gezond!

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail