Wat te doen met Pasen 2015?


Paasweekend 2015 valt op zondag 5 april en maandag 6 april. Gaat u wat leuks doen? Bijvoorbeeld genieten van een paasontbijt, een paasmarkt bezoeken of gezellig eieren schilderen met de kinderen.. Genoeg keuze! Bekijk onze tips voor eerste en tweede paasdag.

Wat te doen met Pasen 2015

Bezoek een paasmarkt!

Heerlijk in de lentezon slenteren over een paasmarkt. Daarna lunchen op het terrasje. Dat is het goede leven! Onze top 5 paasmarkten 2015:

1. Paasmarkt Vlissingen 2015

Met ruim 150 kramen en veel leuke producten is deze paasmarkt op eerste paasdag zeker een bezoekje waard (10-17 uur). Gratis toegang!

2. Paasmarkt Den Haag 2015

Deze paasmarkt wordt ook wel deze Home Made Paasmarket genoemd. Hier vindt u van alles: kinderkleding, vintage, interieur, kunst en lekker eten. Op beide paasdagen wordt de markt gehouden van 11 tot 17 uur. Nog meer zien? Er wordt ook een paasmarkt in Scheveningen gehouden. Tijd: 10-17 uur (4 t/m 6 april).

3. Paasmarkt Zoetermeer 2015

Dit is een gezellig evenement waar veel paasactiviteiten voor kinderen worden georganiseerd! Tijd: 11-17 uur. Paasmarkt Zoetermeer wordt gehouden op eerste en tweede paasdag.

4. Paasmarkt Gorinchem 2015

Deze gratis paasmarkt staat bekend om haar leuke koopjes! U kunt erheen op tweede paasdag (8-14 uur). Locatie: in de binnenstad (rondom de Grote Kerk). Aantal kramen: 200.

5. Paasmarkt Panningen 2015

Nabij Venlo wordt deze grote paasmarkt op tweede paasdag gehouden. U kunt tussen 9.30 en 16.00 uur genieten van maar liefst 400 kramen (over 3 kilometer opgesteld).

Paasuitje 2015

Paasuitje naar de dierentuin of..

1. Dierenpark Emmen

Hier kunnen kinderen (4 -12 jaar) op eerste paasdag samen met de paashaas eieren zoeken op de Savanne. Het kindje dat het gouden ei vindt, wint een leuke prijs! Op tweede paasdag kan aangeschoven worden voor een luxe paasbrunch!

2. Dierentuin Artis, Amsterdam

Op eerste en tweede paasdag wordt een paasspeurtocht gehouden. Zo leren kinderen leren alles over hoe dieren uit een ei kruipen. Leerzaam en avontuurlijk! Verder worden er ook activiteiten voor het hele gezin georganiseerd.

3. Keukenhof, Lisse

Ontdek de prachtige bloemenvelden samen met de kinderen. Tip: bekijk al dat moois vanuit een fluisterboot (milieuvriendelijke boot) of nog luxer: vlieg eroverheenn met een vliegtuig! Openingstijden Pasen 2015: 8-19.30 uur.

4. Euromast, Rotterdam

Wat een uitzicht! Geniet in de Euromast met het hele gezin van een paasbrunch (11-13 uur). De kinderen kunnen er ook paaseieren verven en zoeken.

5. Efteling, Kaatsheuvel

Ook tijdens Pasen is de Efteling sprookjesachtig mooi!

Paaseieren zoeken

3. Knutselen Pasen!

Wat te doen met Pasen? Knutselen met kinderen!

1. In het donker paaseieren schilderen en proeven

Dat kan in Nijmegen! Op eerste paasdag kunnen kinderen geblinddoekt paaseieren schilderen in het muZieum. Er zijn nog meer paasactiviteiten, zoals het gouden paasei zoeken en een uitgebreide paasbrunch.

2. Een paashaas maken

Dat is heel eenvoudig. Pak een leeg wc-papier rolletje en plak hierover bruin papier. Knip uit bruin papier de pootjes, koppen en oren en plak deze op het rolletje. Knip oogjes (wit en zwart papier), snorharen en een neusje uit en de paashaas is af!

3. Paaseieren schilderen en versieren

Leg de eieren in een pan met water en voeg een theelepel azijn toe (hierdoor nemen de eieren kleur beter op). Voeg daarna een natuurlijk product toe, bijvoorbeeld: bieten (lichtrood), kurkuma (geel) of een citroenschil (licht oranje). Eieren gekookt? Als u ze uit het water haalt, hebben ze al een leuk kleurtje. Daarna kunnen de kinderen met acryl-verf de paaseieren schilderen. Ook leuk: glitters en stickers op de eieren plakken.

4. Weekendje weg

Pasen is het ideale weekend om er even lekker tussenuit te gaan. Geniet van het voorjaarszonnetje in Nederland, of ga voor een citytrip naar een leuke stad. Let op: ook tijdens een kort weekendje weg bent u met een reisverzekering verzekerd tegen alle risico's op uw vakantie. Bekijk hier welke reisverzkekering het beste bij u past!

Paaseieren