Wat kost een beugel voor een kind?


Binnenkort een beugelbekkie in huis? Dat brengt kosten met zich mee. Wat kost een beugel voor een kind? En hoe zit het met de vergoeding van een beugel?

wat kost een beugel voor een kind

Wat zijn de gemiddelde kosten van een beugel voor een kind?

Gemiddeld kost een beugel tussen de 2000,- en 2500,- euro (bron: Nederlandse vereniging van orthodontisten). Vaak zijn de beugelkosten lastig in te schatten. Ieder kind krijgt namelijk een eigen beugelbehandelplan. Hierin geeft de orthodontist aan welke beugel(s) uw kind krijgt en hoe lang de behandeling gaat duren.

Vergoeding beugel voor een kind

De kosten voor een beugel kunnen dus in de duizenden euro’s lopen! Wat krijgt u vergoed, en wat moet u zelf betalen?

Kosten beugel zonder verzekering

In de basisverzekering zit geen vergoeding voor orthodontie (m.u.v. ernstige aangeboren afwijkingen of groeistoornissen). Heeft u geen aanvullende verzekering met vergoeding voor orthodontie? Dan komt veelal 100% voor eigen rekening.

Kosten beugel met verzekering

Bent u verzekerd voor orthodontie voor kinderen? Dan krijgt u gemiddeld 80% vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Let wel op: veel verzekeraars hanteren een maximale vergoeding. Tip: vraag vooraf altijd een offerte op bij uw orthodontist. Dan kunt u met de offerte op zak op zoek naar de juiste dekking!

Orthodontievergoeding in 2018?

Benieuwd naar onze vergoedingen voor orthodontie? Bekijk onze zorgverzekeringen of bereken gelijk uw premie.