gezin in bed

Moederdag ontbijt tips 2020: gezond én creatief!

Gepubliceerd op 01-05-2020
2001 keer gelezen

Al wat speciaals gepland voor Moederdag 2020? Deze dag valt op zondag 10 mei. Mama’s verdienen natuurlijk het beste van het beste: een uitgebreid, lekker én gezond ontbijt op bed! Dus ren naar de keuken, pak een blender, fruit en...? Bekijk hieronder onze heerlijke Moederdag ontbijt tips.

1. Boterham met eihartje

Een gekookt eitje bij het moederdag ontbijt? Weinig verrassend. Pak daarom uit met een superluxe hartjes-ei-boterham! To do: rooster een boterham en druk in het midden een hartvormpje. Haal het hartje eruit en bak daarna een ei in dezelfde hartjesvorm. Hoe? Pak het vormpje en giet voorzichtig het ei erin. Klaar? Leg het eihartje in de boterham. Nog wat kleur toevoegen? Strooi knalrode frambozen om de boterham heen. Dan wordt het écht een feestelijk moederdag ontbijt!

 

moederdag ontbijt tips 2021 boterham met ei

 

 

2. Moederdag ontbijt smoothie

Mama écht blij maken? Dan mag deze bessen-vanille smoothie niet ontbreken bij het moederdag ontbijt. Zo klaar! Benodigdheden: 50 gram frambozen (of zwarte bessen), 50 gram aardbeien, ongezoete ananassap (75 ml) en vetvrije vanilleyoghurt (250 ml). Mix al dat lekkers in de blender en voilà: een heerlijke smoothie voor Moederdag 2020! Tip: versier het glas met een parapluutje en hang er een kaartje aan met lieve woorden. Een andere moederdag smoothie maken? Smul van deze Top 10 gezonde smoothies.

 

moederdag ontbijt tips 2021 smoothie

 

 

3. Aardbei-lolly met chocoladetopping

Geen moederdag ontbijt, zonder aardbeien én chocolade! Tip: gebruik pure chocolade (voor een extra gezond ontbijt). To do: leg een reep pure (>75 % cacao) chocolade (85 gram) in een pan en laat het langzaam smelten. Goed roeren! Pak daarna één voor één de aardbeien, steek een stokje erin en dip ze in de gesmolten chocolade. Doop ze daarna in een schaaltje met gedroogde kokos voor een feestelijk confetti-effect. Tip 1: zorg ervoor dat de aardbeien gekoeld zijn. Dan wordt het chocoladelaagje sneller hard. Tip 2: steek de aardbei-lolly’s in een lege eierdoos. Zin om te knutselen voor Moederdag? Vrolijk de eierdoos op met crêpepapier en papieren bloemen. Wel eerst even gaatjes erin prikken voor de lolliepops! Van dit moederdag ontbijt wil je zelf ook wel snoepen ;).

 

moederdag ontbijt tips 2021chocolade aardbeien lolly

 

 

4. Zalm avocado wraps

Houdt mama van zalm en avocado? Dan mag je haar zeker wakker maken voor deze lekkere wraps. Verzamel de volgende ingrediënten: 1 meergranen wrap (= extra gezond), een avocado, 100 gram zalm en 2 eetlepels sesamzaad (voor een extra bite). Leg de zalm en stukjes avocado in het midden van de wrap en strooi de sesamzaadjes eroverheen. Rol de wrap op en snijd deze in 5 of 6 stukjes. Pak een mooi bord uit de kast en… alweer een moederdag gerechtje klaar!

 

moederdag ontbijt tips 2021 zalm avocado wrap

 

 

5. Origineel moederdag cadeau

Het ultieme moederdag ontbijt 2020 is bijna compleet! Zet nog even een lekker kopje koffie of thee, leg een bloemetje erbij op het dienblad en vergeet de cadeautjes plus knutselwerkjes niet. Nog een moederdag cadeautje nodig? Laat een kussen bedrukken met een gezinsfoto. Van die leuke vakantie in Frankrijk bijvoorbeeld! Dat is pas een origineel moederdag cadeau!

 

Tot zo ver onze moederdag ontbijt tips. Met het complete gezin genieten van bovenstaand ontbijt? Maak dan van alle gerechtjes net iets meer.

 

Een laatste tip!

Promovendum biedt verzekeringen met extra lage premies voor het hele gezin. Mogen we je ook verwelkomen?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail