Milieusticker Duitsland 2020 nodig? Alle info!


In 2020 met de auto naar Duitsland en van plan om een grote stad te bezoeken? Dan heeft u nog iets belangrijks nodig voor vertrek: een milieusticker Duitsland! Lees hier hoe u de sticker kunt kopen en ontdek in welke ‘umweltzones’ de sticker nodig is.

Milieusticker Duitsland 2020

Wat is een milieusticker?

Veel binnensteden worden erg vervuild door de uitstoot van auto’s. Om dit te verminderen hebben enkele landen nu een milieusticker verplicht voor zeer vervuilende auto’s. Heeft u een zeer vervuilende auto? Dan moet u verplicht een sticker op uw autoruit plakken en mag u niet meer de binnenstad inrijden.

Hoe werkt een milieusticker in Duitsland in 2020?

In Duitsland is een milieusticker groen, geel of rood. De kleur die u thuisgestuurd krijgt, is afhankelijk van de uitstoot van uw auto. U wordt dus op kenteken ingeschaald in een milieuklasse. Met de rode en gele milieusticker wordt u in Duitsland in 2020 geweerd uit vrijwel elke umweltzone. Dit zijn dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1993.

In welke Duitse steden (umweltzones) is de milieusticker in 2020 nodig?

De milieusticker is inmiddels in de meeste grote steden in Duitsland verplicht. Zo heeft u de milieusticker nodig in zowel Berlijn als Hamhurg. Voor een volledig, actueel overzicht kunt u de interactieve kaart van milieuzones Duitsland 2020 bekijken.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Geen milieusticker in Duitsland? Boete!

Rijdt u toch een umweltzone binnen met een gele of rode milieusticker? Dan loopt u het risico dat u een boete krijgt. Kosten? Al snel 80 euro!

Waar is de milieusticker in 2020 te koop?

1. Online kopen

Het beste is natuurlijk uw milieusticker voor Duitsland voor vertrek te kopen. De sticker kan u hier online bestellen. De kosten zijn 12,50 euro inclusief verzendkosten.

2. Kopen bij GWK wisselkantoor voor u de grens over gaat

Te laat met bestellen? Dan is er nog geen spoed. Onderweg kunt u de milieusticker Duitsland kopen bij de meeste Nederlandse GWK wisselkantoren. Op basis van uw kentekenbewijs wordt bepaald welke milieusticker u krijgt. Deze wordt meteen afgegeven en kost 18,50 euro. Hiervoor moet meestal wel een tussenstop maken bij een Nederlands vliegveld of treinstation. De wisselkantoren aan de grens zijn inmiddels verleden tijd ;).

3. Kopen bij tankstation langs de snelweg in Duitsland

Al in Duitsland en nog geen milieusticker? Dat is geen probleem, zolang u nog geen umweltzone binnenrijdt. U kan als allerlaatste optie ook nog een milieusticker kopen bij grotere tankstations langs de snelweg. Deze moeten wel aangesloten zijn bij bijvoorbeeld de DEKRA of de TÜV. Ook hier heeft u het kentekenbewijs van de auto nodig. De kosten liggen meestal tussen de 10 en 20 euro.

Met de auto naar Duitsland? Vergeet uw pechhulp niet!

Regel voor vertrek uw pechhulp. Voor een paar euro per maand wordt u in heel Europa geholpen. Bereken snel uw premie!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL