Gezondheid-apps top 5: bevorder hiermee een gezond leven!


Gebruikt u uw mobiele telefoon om mee te bellen of om uw gezondheid te verbeteren? Als u deze vraag 5 jaar geleden had gehoord, dan had u waarschijnlijk verbaasd opgekeken. En nu? Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone voor andere doeleinden dan alleen bellen. Handig en slim: het downloaden van gezondheid-apps op smartphones. Gebruikt u ook technologie om een gezond leven te bevorderen? Promovendum zet de top 5 gezondheid-apps voor u op een rij.

Top 5 gezondheid-apps

1. De hardloop-app Runkeeper.

Hikt u er alweer tegenaan om uw hardloopschoenen aan te trekken? Dan biedt Runkeeper wellicht de uitkomst. Met deze hardloop-app wordt u gecoached om uw sportdoelen te bereiken. Runkeeper toont niet alleen de afgelegde afstand, maar ook het aantal calorieën dat u verbrand heeft. Handig: met de geïntegreerde GPS-navigatie kunt u niet verdwalen. Klaar met hardlopen? Bekijk dan op Runkeeper uw hardloopprestaties. Vergeet ze vooral niet te delen met uw vrienden en familie. Iedereen mag immers weten hoe gezond u bezig bent! Runkeeper heeft inmiddels al meer dan 10 miljoen gebruikers.

2. Afvallen met de Lose it app.

Gezond leven en afvallen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Miljoenen gebruikers zijn razend enthousiast over de Lose it app. Met deze smart phone app kunt u bijhouden hoeveel u dagelijks eet en beweegt. Zijn de verhoudingen niet goed? Dan wordt u vriendelijk ‘op de vingers getikt.’ U krijgt meteen advies hoe het beter kan. Doet u het goed? Dan krijgt u complimenten. Lose it app is gratis en biedt ook de mogelijkheid om uw de resultaten delen met vrienden en familie.

3. Met de WebMD symptom checker heeft u de dokter op zak.

Stel dat u de laatste tijd vaak last heeft van hoofdpijn en keelpijn. Dan maakt u zich wellicht zorgen. Misschien wilt u niet meteen bij uw dokter aankloppen. De WebMD symptom checker kan u dan helpen. U kunt de symptomen heel eenvoudig invoeren in deze gezondheid-app. WebMD symptom checker toont u direct de mogelijke oorzaken van uw kwaal. Nog niet gerustgesteld? Dan kunt u voor persoonlijk medisch advies natuurlijk alsnog bij uw huisarts terecht.

4. Help anderen met de EHBO-app.

Uw eigen gezondheid is belangrijk. Maar de gezondheid van uw familie en anderen ook. Veel mensen hebben geen idee wat ze moeten doen als iemand bewusteloos raakt of stikt. Of wat ze vooral níet moeten doen. Met de EHBO-app heeft u de medische instructies direct bij de hand. Ook kunt u op deze gezondheid-app zien naar welke dichtstbijzijnde EHBO-post, ziekenhuis of huisartsenpost u het beste kan rijden. Dusdanig kunt u levens redden van dierbaren of onbekenden. De EHBO-app is een mooi initiatief van het Rode Kruis.

5. Informeer uzelf over vaccinaties met de GGD op reis app.

Niet alleen thuis, maar ook vakantie wilt u gezond zijn en blijven. Daarom is het belangrijk om te weten of u voor uw vakantiebestemming vaccinaties nodig heeft. Op de app ‘GGD op Reis’ kunt u alle benodigde informatie vinden. Ook kunt u via de app direct contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD-locatie. Ook mogelijk: via de GGD Reist mee app online een afspraak maken.