Fiets app top 5: De mooiste fietsroute plannen op je mobiel!
Heerlijk een dagje fietsen in Nederland, of misschien wel in het buitenland? Klinkt goed! Maar onderweg in niemandsland verdwalen door ontbrekende bordjes? Dát kun je voorkomen. Niet doen: je stuur volhangen met metersgrote landkaarten of voor veel geld een fietsnavigatie aanschaffen. Wel doen: even gratis de beste fiets app downloaden op je smartphone. Eentje met een fietsrouteplanner. Zo vind je altijd de weg en ontdekt je geweldige fietsroutes! En krijg je een lekke band? Geen nood, ook daarvoor is er een app!
1. Fiets!- app
Waar te gebruiken: Nederland en Vlaanderen.
De Fiets!-app is een superhandige en populaire app voor fietsers (reeds 170.000 keer gedownload). Je kunt zelf eenvoudig de mooiste fietsroutes uitstippelen: je selecteert de fietsknooppunten op de kaart, de Fiets!-app verbindt deze vervolgens met elkaar. Of kies voor een door anderen aanbevolen fietsroute. Bang om onderweg te verdwalen? Geen zorgen! Activeer de GPS routebegeleiding. Zoek je een mooi plekje om te pauzeren? Blader dan vooruit in je fietsrouteplanner. Klik op POI (Points of Interest). Zo zie je meteen welke restaurantjes, hotels en campings er in de buurt zijn of op de route liggen. Fiets!-app toont niet alleen fietsroutes in Nederland, maar ook die in Vlaanderen.
2. Bikenode app
Waar te gebruiken: Nederland, Vlaanderen en Duitsland.
Wil je tijdens het fietsen geen routeplanner gebruiken, maar toch iets achter de hand hebben? Gebruik de Bikenode app. Deze toont vrijwel alle fietsknooppunten in Nederland, Vlaanderen en deels die in Duitsland. Zo kun je snel de richting bepalen. En mocht je een bordje gemist hebben, dan helpt Google Maps in deze ‘fietsknooppunten app’ je zo weer op weg.
3. Bikemap app
Waar te gebruiken: wereldwijd.
Zoek je een nieuwe fietsroute bij je in de buurt of juist ver weg? Bikemap app, een handige fietsrouteplanner app, biedt bijna 10.000 fietsroutes door heel Nederland (goed voor zo’n 1,2 miljoen kilometers). Bepaal eerst welke afstand je wilt fietsen en selecteer vervolgens een mooie fietsroute. Of stippel zelf een fietstocht uit en voeg deze toe aan deze fiets app. Ook handig: bijhouden welke routes je precies gereden hebt (afstand, hoogteverschil, ondergrond en tijd). Ga je in het buitenland fietsen? Gebruik dan de Bikemap app, want deze biedt overal ter wereld fietsroutes. Zo leer je een vakantieland pas écht goed kennen!
4. Map my ride app
Waar te gebruiken: wereldwijd.
Wil je een goede fiets work-out? Ga de competitie aan met andere fietsers via de Map my ride app. Hiermee kun je tijdens je fysieke inspanning de route, tijd, snelheid, afstand, en verbrande calorieën monitoren. Ook kun je fietsroutes in de buurt opvragen en de tijden vergelijken met andere fanatiekelingen. Deze fiets app is zeer uitgebreid en mooi vormgegeven.
5. Flattire app
Waar te gebruiken: Amsterdam.
Ben je in Amsterdam aan het fietsen en gaat je fiets opeens kapot? Gebruik de Flattire app. Nee, je krijgt via deze app geen ´Hoe repareer ik mijn fiets tips´, maar wel een mobiele fietsenmaker. Ja, een échte! Waar je ook bent in de stad. Hoe regel je dat? Even een foto maken van je fiets, het probleem beschrijven en je locatie doorgeven. Dan komt er zo snel mogelijk iemand je kant op. Ze maken eigenlijk alles ter plekke: van een lekke band tot een gebroken ketting.
Weekendje weg op de fiets?
Dan is het handig om een reisverzekering af te sluiten! Daarmee ben je al verzekerd vanaf een overnachting. Ga je er vaker tussenuit? Lees of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering voordeliger is.