Ambulance kosten en het eigen risco 2020: lees hoe het zit!


Een ambulance bellen doet u niet zomaar. Maar wat als u er onverhoopt toch echt eentje nodig heeft? Lees hieronder hoeveel een ambulance kost en of het eigen risico geldt anno 2020.

Ambulance kosten 2020 en eigen risico

Spoedvervoer of besteld ziekenvervoer

Er bestaan twee soorten ambulance vervoer. Als u na bijvoorbeeld een ongeluk of hartaanval een ambulance nodig heeft, spreken we van spoedvervoer. Bij besteld ziekenvervoer is het noodzakelijk om liggend vervoerd te worden, zoals door ziekte of een handicap. Hiervoor heeft u een medische verklaring van uw huisarts of specialist nodig. Beide soorten vervoer zijn medisch noodzakelijk vervoer.

Wat kost een ambulance?

Het telefoonnummer 112 is zo gebeld, gelukkig! Maar de kosten voor een ambulance oproep zijn niet mis. Een bedrag van 700 euro is niet ongebruikelijk. Dit zijn vastgestelde tarieven. Gelukkig worden de kosten om een ambulance te laten komen en de eventuele vervoerskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij moet dan wel sprake zijn van medisch noodzakelijk vervoer.

Goed om te weten: kosten voor een ambulance worden alleen gerekend als de patiƫnt ook echt vervoerd wordt. Wordt de behandeling ter plaatse gedaan en is het niet meer nodig om vervoerd te worden? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Eigen risico ambulance 2020

Op vergoedingen vanuit uw basispakket geldt het wettelijk verplicht eigen risico (385 euro in 2020). U hoeft hiervoor geen 'extra eigen bijdrage zorgverzekering' te betalen. Heeft u nog niet uw volledige eigen risico gebruikt, dan betaalt u (een deel van) de kosten zelf. Heeft u letselschade opgelopen door de schuld van iemand anders? U kunt uw letselschade gratis laten verhalen, waaronder het eigen risico van de ambulancekosten.

Let wel: als u ervoor gekozen heeft om het verplichte eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico, dan zullen de kosten voor de ambulance hoger uitvallen. Hopelijk heeft u helemaal geen ambulance nodig, uiteraard!

Onze nieuwe zorgpremie

Elk jaar biedt Promovendum een zeer lage zorgpremie. Ook voor 2020 kunnen wij u weer een voordelige, uitgebreide zorgverzekering te bieden. Benieuwd naar onze zorgpremie? Bereken uw premie in 1 minuut. Uwe overstap regelen wij voor u!