tuinfeest

Ambulance kosten en het eigen risico 2021: lees hoe het zit!

Gepubliceerd op 06-11-2020
9282 keer gelezen

Een ambulance bellen doe je niet zomaar. Maar wat als je er onverhoopt toch echt eentje nodig hebt? Lees hieronder hoeveel een ambulance kost en of het eigen risico geldt anno 2021. 

Spoedvervoer of besteld ziekenvervoer

Er bestaan twee soorten ambulance vervoer. Als je na bijvoorbeeld een ongeluk of hartaanval een ambulance nodig hebt, spreken we van spoedvervoer. Bij besteld ziekenvervoer is het noodzakelijk om liggend vervoerd te worden, zoals door ziekte of een handicap. Hiervoor heb je een medische verklaring van je huisarts of specialist nodig. Beide soorten vervoer zijn medisch noodzakelijk vervoer.

 

Wat kost een ambulance?

Het telefoonnummer 112 is zo gebeld, gelukkig! Maar de kosten voor een ambulance oproep zijn niet mis. Een bedrag van 700 euro is niet ongebruikelijk. Dit zijn vastgestelde tarieven. Gelukkig worden de kosten om een ambulance te laten komen en de eventuele vervoerskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij moet dan wel sprake zijn van medisch noodzakelijk vervoer.

 

Goed om te weten: kosten voor een ambulance worden alleen gerekend als de patiënt ook echt vervoerd wordt. Wordt de behandeling ter plaatse gedaan en is het niet meer nodig om vervoerd te worden? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

 

ambulance kosten eigen risico 2020

 

Eigen risico ambulance 2021

Op vergoedingen vanuit je basispakket geldt het wettelijk verplicht eigen risico (385 euro in 2021). Je hoeft hiervoor geen 'extra eigen bijdrage zorgverzekering' te betalen. Heb je nog niet je volledige eigen risico gebruikt, dan betaal je (een deel van) de kosten zelf. Heb je letselschade opgelopen door de schuld van iemand anders? Je kunt je letselschade gratis laten verhalen, waaronder het eigen risico van de ambulancekosten.

 

Let wel: als je ervoor gekozen hebt om het verplichte eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico, dan zullen de kosten voor de ambulance hoger uitvallen. Hopelijk heb je helemaal geen ambulance nodig, uiteraard!

 

Onze nieuwe zorgpremie

Elk jaar biedt Promovendum een zeer lage zorgpremie. Ook voor 2021 kunnen wij je weer een voordelige, uitgebreide zorgverzekering te bieden. Je overstap regelen wij voor je!

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail