Alcoholtester Frankrijk 2020: verplicht in auto of niet?


De auto is ingeladen, iedereen heeft de gordels om. Jullie zijn klaar om naar Frankrijk rijden! Maar wacht… Is een alcoholtester verplicht in Frankrijk? En een veiligheidsvestje? Lees wat verplicht mee moet in de auto naar Frankrijk in 2020.

Alcoholtester Frankrijk verplicht 2020

In 2020 alcoholtester Frankrijk verplicht, maar..

..geen boete! Wordt u in Frankrijk door de politie gecontroleerd? Dan moet u 2 alcoholtesters bij zich hebben. Met een alcoholtester kunt u zelf controleren of u nog mag rijden, wanneer u een glaasje op heeft. Waarom 2? Als u één alcoholtester gebruikt, heeft u er altijd nog eentje achter de hand. Frankrijk hoopt zo het aantal verkeersongevallen met alcohol in het spel te verminderen. Opvallend: u krijgt bij controle geen boete wanneer u geen alcoholtesters bij zich heeft. Voorheen was dat wel het geval, maar deze sanctie is in 2013 ingetrokken door de Franse Minister van Binnenlandse Zaken (bron).

Goed om te weten: als u in Frankrijk langs de weg een blaastest moet doen, worden de alcoholtesters van de politie gebruikt. Uw eigen alcoholtesters zijn alleen voor eigen gebruik.

Veiligheidsvesten Frankrijk 2020: verplicht

Veiligheidsvestje verplicht Frankrijk 2020

Bij autopech moet u goed zichtbaar zijn voor andere automobilisten. Anders kan het gevaarlijke situaties opleveren! Precies daarom zijn in Frankrijk reflecterende veiligheidsvestjes verplicht in 2020. Niet alleen de bestuurder zelf moet verplicht een veiligheidsvestje dragen bij autopech, maar ook alle inzittenden. De boete voor het niet bezitten of gebruiken van veiligheidsvesten is minstens 135 euro. Neem er dus voldoende mee in de auto naar Frankrijk én gebruik ze indien nodig.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Gevarendriehoek Frankrijk 2020: verplicht

Gevarendriehoek verplicht Frankrijk 2020

Met de auto naar Frankrijk? Dan is het verplicht een gevarendriehoek mee te nemen. Wanneer u aan de kant van de weg komt te staan, zet u deze achter uw auto. Welke afstand? Binnen de bebouwde kom kunt u de gevarendriehoek het beste 30 meter achter uw auto zetten. Staat u langs de snelweg op een vluchtstrook? Dan is een afstand van 100 meter prima. Heeft u geen gevarendriehoek in de auto? Dan riskeert u in Frankrijk een verkeersboete vanaf 135 euro.

Flitsmeister in Frankrijk? Nog steeds verboden in 2020!

“Piep, piep, piep. Over 200 meter staat er een flitspaal.” Hartstikke fijn dat er systemen zoals Flitsmeister bestaan! Maar mag u zo'n 'waarschuwingsapp' gebruiken in Frankrijk? Er waren berichtgevingen dat deze voortaan wel gebruikt mag worden, maar dit is nog officieel niet bevestigd. Het bezit en gebruik kan u dus nog steeds een boete opleveren tot 1500 euro.

Verkeerboetes uit Frankrijk later betalen?

“Ha, die Franse verkeersboetes vallen toch niet op mijn deurmat.” Verkeerd gedacht! Wanneer u aangehouden wordt, is de kans groot dat de verkeersboete ter plaatse betaald moet worden! De Franse politie mag namelijk verkeerboetes tot 750 euro direct innen. Kunt of wilt u niet meteen betalen? Dan kan u een extra boete krijgen. Dit is een zogenoemde waarborgsom (= hetzelfde bedrag als de boete). Andere boetes kunnen trouwens wel later online betaald worden. Bijvoorbeeld wanneer u geflitst bent.

Alcoholtesters Frankrijk mee.. en de rest?

Dan kan de achterbak dicht! Oh, pak ook nog maar een verbandtrommel in (niet verplicht, wel slim) en regel uw pechhulp. Kiest u voor de voordelige pechhulp van Promovendum met Europadekking? Dan wordt u bij pech altijd snel geholpen door de grootste alarmcentrale van Europa. Bon voyage!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL