mensen in keuken

10 tips voor een positieve mindset

Gepubliceerd op 16-04-2021
3045 keer gelezen

Het is een uitdagende tijd. Het is dan ook niet gek wanneer je je wel eens eenzaam voelt of niet lekker in je vel zit. Voelt de hele week aan als één grote maandag? Probeer deze tips eens voor energie tijdens jouw thuiswerk- of studiedag. Hopelijk geven ze je wat positieve vibes.

 

1. Maak een happy-playlist

Verzamel alle nummers waar je vrolijk van wordt. Een nummer dat sowieso niet mag ontbreken aan een happy-playlist? Don’t Stop Me Now van Queen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat dit het meest vrolijke nummer is. Zet je playlist elke dag even aan. En vergeet niet om meteen even ongegeneerd door je kamer te dansen. Dat helpt sowieso!

 

2. Get connected

Heb je vooral contact via WhatsApp? Bel dan je goede vriend of vriendin eens een keer op en… praat! Lucht je hart en gooi alles eruit. Soms is samen weer smachten naar festivals of een terrasje fijner dan alles in je eentje opkroppen. Of bel juist iemand op die je al een tijdje niet hebt gesproken. Misschien je opa, oma, tante of oom? Wedden dat ze dat leuk vinden!

 

3. Zoek het positieve op

Schrijf elke dag 3 positieve dingen van die dag op. Iets waar je blij van wordt. Of trots op bent. Zit je even niet zo lekker in je vel? Pak dat lijstje er dan bij. Dankbaar zijn voor de dingen die wél fijn zijn en goed gaan, zorgt voor een positieve mindset.

 

4. Organiseer een wandel-challenge

Wandelen is natuurlijk een van de weinige dingen die nog wel mag. Inmiddels een beetje uitgewandeld? Maak het leuk voor jezelf! Daag jezelf en je vrienden uit om elke dag minstens 20 minuten te wandelen met de Ommetje app. Of ga met geocache opzoek naar verborgen schatten bij jou in de buurt.

 

5. Start met een ochtendritueel

Je dag ziet er anders uit dan normaal. Misschien blijf je hierdoor langer in bed liggen. Maar die tijd kun je beter gebruiken voor een nieuw ochtendritueel dat energie geeft. Start de dag bijvoorbeeld met een groot glas water, een gezond ontbijtje of een 10 minuten workout. Dit is in het begin vast even wennen. Begin daarom klein en bouw jouw ochtendritueel langzaam uit.

 

6. Plants are friends: vergroen je kamer

Zit je veel binnen voor werk of studie, zorg dan dat je een groene vriend in de kamer hebt. Planten zijn namelijk luchtzuiverend, hebben een positief effect op je humeur en kunnen zelfs helpen om stress te verminderen. Weet je niet goed welke plant je moet kiezen? Met lavendel of aloë vera zit je altijd goed. En zit je wat krapper bij kas? Vraag je familie, buren of vrienden of ze een plant hebben die je kunt stekken. 

 

7. Ga sporten

Sporten is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook je geest. Niets is lekkerder dan even tegen een boksbal te trappen, razendsnel touwtje te springen of een snelle sprint te trekken. Vind je het lastig om voldoende (binnen) te bewegen? Daag jezelf uit en doe mee aan een (online) sport of yoga challenge. 

 

8. Ga de keuken in

En leef je uit! Kook bijvoorbeeld iedere dag een gerecht uit een ander land. Zo kun je toch een beetje sfeer proeven, ondanks dat op reis gaan er voorlopig nog niet inzit. Of bak lekkere koekjes, muffins of een taart. Deze kun je meteen uitdelen aan vrienden, familie of buren. Succes gegarandeerd!

 

9. Volg een meditatiecursus

Misschien ben je door de situatie meer bezig met je toekomst of gezondheid. En maak je je hier soms zelfs zorgen over. Dat is heel logisch. Dan kan het helpen om aan mindfulness of meditatie te doen. Probeer eens een week lang iedere dag te mediteren. Op Youtube staan genoeg filmpjes met handige tips. Of volg de gratis meditatiecursus in de VGZ app.

 

10. Bestel je favoriete eten

Door corona moet je zelf de slingers ophangen. Goede reden om jezelf af en toe eens extra te verwennen. Bijvoorbeeld door een lekkere maaltijd bij je favoriete restaurant te bestellen. Want laten we eerlijk zijn dat is toch net iets meer genieten dan zelf koken? 

 

En heb je gewoon zin in een ongegeneerde baaldag vol Netflix en je twee vrienden Ben&Jerry? Ook prima! Morgen weer een dag. Je kunt niet elke dag shinen 😉.

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail