Meisje klimt op schutting

AVP: verzekering voor hoger opgeleiden

Een ongelukje is zo gebeurd. Onbedoeld schade aangebracht aan andermans spullen of aan anderen? Gelukkig ben je hiervoor verzekerd als je een AVP (Aansprakelijkheids­verzekering voor Particulieren) afsluit!

Bereken je premie

AVP voordelen

Spaarvarken icoon

Voordelige AVP

Een zeer lage premie! Dat biedt Promovendum. Onze AVP is voor hoger opgeleiden. Deze doelgroep maakt gemiddeld minder schade. Daarom is onze aansprakelijkheids­verzekering zo voordelig!

Euro icoon

Verzekerd tot 3 miljoen euro

Schade bij anderen veroorzaakt? Dan kunnen de kosten hoog opgelopen. Daarom ben je bij Promovendum van 1,5 tot 3 miljoen euro per gebeurtenis verzekerd. Zo hoef jij je nergens druk om te maken!

Familie icoon

Verzeker ook je gezin mee

Op onze AVP kan je je partner, maar ook je kinderen tot 24 jaar in 1 klik meeverzekeren. Ook als je kinderen niet meer thuis wonen, bijvoorbeeld tijdens het studeren.

Vink icoon

Ook schade door huisdieren

Gooit jouw hond koffie over de laptop van een ander? Of zet je kat zijn nagels in de bank van de buren? Bij onze AVP is de schade die je huisdieren veroorzaken meeverzekerd!

Gebroken arm icoon

Letselschadehulp

Als fietser of voetganger aangereden en heb je hierdoor letsel opgelopen? Je hebt dan vrijwel altijd recht op een schadevergoeding, ook als jij zelf schuldig bent aan het ongeval. Onze Letselschadehulp helpt je bij het verhalen van je schade op de tegenpartij.

Tablet icoon

Meest uitgebreide dekking

Breng je per ongeluk schade aan (geleende) spullen van een ander? Of maak je iets stuk tijdens een vriendendienst? Dan ben je hier uitgebreid voor verzekerd met onze AVP.

Klantervaringen over onze AVP

8,3 gemiddelde klantcijfer Promovendum

Hans uit Berkel en Rodenrijs, 25 maart 2024
Raymond uit Maastricht , 29 februari 2024
Inge uit Woudrichem, 28 november 2023
Ivo uit Eindhoven, 26 oktober 2023
Gwen uit Rijswijk, 28 september 2023
Richard uit Leusden, 16 september 2023
Rita uit Wognum, 14 september 2023
Jan uit Overasselt, 23 juni 2023
Mike uit Houten, 23 mei 2023
Klantenservice medewerker

24/7 bereikbaar bij spoed

Moet je met spoed geholpen worden? Bel ons en wij helpen je direct!

Veelgestelde vragen

Ik heb per ongeluk geleende spullen van een kennis kapot gemaakt. Ben ik hiervoor verzekerd?
Wanneer je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade aan geleende spullen, ben je hiervoor verzekerd. Wel geldt er in dit geval een eigen risico van 100 euro op jouw aansprakelijkheidsverzekering.
Ik heb schade veroorzaakt aan een geleende auto. Ben ik hiervoor verzekerd?
Wanneer je schade veroorzaakt aan een geleende auto of een ander motorrijtuig, wordt dit niet vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. De schade kan eventueel wel verhaald worden via de autoverzekering van de auto-eigenaar zelf.
Ik heb thuis de laptop van mijn partner laten vallen. Kan ik hiervoor een beroep doen op mijn aansprakelijkheidsverzekering?
Wanneer jij en jouw partner samenwonen en op dezelfde polis staan, valt deze schade niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Schade tussen verzekerden onderling wordt niet vergoed.  De aansprakelijkheidsverzekering is er namelijk voor schade die jij óf iemand uit je gezin bij een ander veroorzaakt. En niet voor spullen die onderling beschadigd raken.
Wat is een aansprakelijkheids­verzekering?
Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt (of aan andermans spullen). Je sluit een aansprakelijkheidsverzekering af, omdat je jezelf en jouw gezin wilt beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid. Je kan namelijk verantwoordelijk gesteld worden wanneer iemand door jouw schuld gewond raakt. Maar ook als je per ongeluk andermans bezittingen beschadigt. Met als gevolg een schadeclaim. Kies je voor de aansprakelijkheidsverzekering van Promovendum, dan ben je tot maar liefst 3 miljoen euro verzekerd. Jouw kinderen en huisdieren zijn meeverzekerd.
Zijn thuiswonende en uitwonende kinderen meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?
Thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd wanneer ze 23 jaar of jonger en ongehuwd zijn, geen geregistreerd partner hebben en in Nederland zijn ingeschreven. Met 'kind' bedoelen wij ook een adoptiekind, pleegkind of stiefkind. Je kinderen zijn ook meeverzekerd als ze in een tehuis of bij een ex-partner wonen en nog regelmatig bij jou komen. Gaan ze toch verhuizen vanwege studie of stage? Ook dan biedt onze aansprakelijkheidsverzekering dekking (tot en met 23 jaar).

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel: 078 648 13 13

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail