Mensen rennen naar de auto

Whiplash? Wat nu?

Gepubliceerd op 16-05-2023

Wat je moet doen bij een whiplash hangt af van de situatie, bijvoorbeeld of je zelf een whiplash hebt opgelopen of een whiplash bij een ander hebt veroorzaakt. Het is altijd aan te raden om even contact met ons op te nemen. Lees hier meer over een whiplash en de verschillende situaties. 

Whiplash

Wat is een whiplash?

Door een ongeluk, kun je ernstige nekklachten krijgen en zelfs een whiplash. Een whiplash is een interne verwonding aan de nek en/of rug door het overrekken van de halswervelkolom. Dit kan ontstaan door hevige slingerbeweging van het hoofd tijdens bijvoorbeeld een kop-staart-botsing.

Ik heb een whiplash…

… door schuld van een ander

Wij helpen je kosteloos bij het verhalen van je schadevergoeding op de aansprakelijke tegenpartij. Zo kan je focussen op je herstel. Meld je letselschade online

… veroorzaakt bij een ander

Als jij door een ongeval een whiplash veroorzaakt bij een ander, is er gewoon dekking vanuit de standaard WA-dekking van jouw autoverzekering. Deze dekking geldt voor (letsel)schade bij een ander waar jij als bestuurder verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld schade bij een tegenpartij of inzittende van je eigen auto. De autoverzekering vergoedt alle schade die een passagier of tegenpartij lijdt als gevolg van het ongeval. Dus ook een whiplash.

… veroorzaakt bij mijzelf

Een whiplash ontstaat vrijwel altijd doordat iemand anders achterop jouw auto rijdt. In zo’n geval is de achterop rijder aansprakelijk en kan alle schade worden verhaald op de aansprakelijke partij. Ook klachten als gevolg van een whiplash. Voor schade die je zelf veroorzaakt is onze Schadeverzekering Inzittenden. Hierin is geen vergoeding opgenomen voor een whiplash. Neem bij schade altijd even contact met ons op. 

Jouw bericht

Jouw gegevens

Door te versturen, ga ik ermee akkoord dat Promovendum de ingevulde gegevens deelt met zusterbedrijf Letselhulpservice.

Contact

Chat Bel Mail