Meisje speelt in tuin

Wat is een aansprakelijkheids­verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) of AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) genoemd. Dit is een verzekering die schade vergoedt die je per ongeluk aan anderen toebrengt (of aan andermans spullen).

 

Je sluit een aansprakelijkheidsverzekering af, omdat je jezelf en jouw gezin wilt beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid. Je kan namelijk verantwoordelijk gesteld worden wanneer iemand door jouw schuld gewond raakt. Maar ook als je per ongeluk andermans bezittingen beschadigt. Met als gevolg een schadeclaim. Kosten kunnen soms oplopen tot honderdduizenden euro’s. Denk maar aan een situatie waarin een fietser door jouw schuld blijvend invalide wordt en daardoor arbeidsongeschikt.

 

Kies je voor de aansprakelijkheidsverzekering van Promovendum, dan ben je tot maar liefst 3 miljoen euro verzekerd. Jouw kinderen en huisdieren zijn meeverzekerd. Dat allemaal tegen een zeer lage premie. Benieuwd? Bereken je premie in 1 minuut.

 

Aansprakelijkheidsverzekering icoon Promovendum

Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten?

Dat kan bij ons heel voordelig. Jouw hele gezin is verzekerd tot 3 miljoen euro.

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze aansprakelijkheidsverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail