
Vergoedingen zorgverzekering bij corona
Corona zal ons ook in 2021 nog bezighouden. Kom je met corona in aanraking, dan kan dit flink wat kosten met zich meebrengen. Hoe zit het dan eigenlijk met de vergoeding voor zorg rondom corona?
Direct naar
"Het voorkomen, indammen en behandelen van corona kan verschillende kosten met zich meebrengen."
Vergoeding coronatest
Heb je coronaklachten?
Laat je dan testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Bel voor het maken van een afspraak bij de GGD: 0800-1202.
Vergoeding zorg en hulpmiddelen

Geen vergoeding voor mondkapjes en handgel
Producten die je beschermen tegen het coronavirus, zoals mondkapjes, desinfecterende handgel, zeep en tissues worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Deze producten kan je zelf kopen bij bijvoorbeeld een drogist.

Bezoek aan huisarts altijd volledig vergoed
Ga je naar de huisarts in verband met medische klachten of komt de huisarts bij je thuis? Die zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Neemt de huisarts een coronatest bij je af? Dan betaal je hiervoor wel eigen risico.

Vergoeding ziekenhuiszorg uit basisverzekering
Kom je door het coronavirus in het ziekenhuis terecht? Dan krijg je deze kosten vergoed vanuit jouw basisverzekering. Dit geldt ook voor medicijnen die je krijgt voorgeschreven. Hiervoor betaal je wel eigen risico.

Online of telefonisch consult
Stelt jouw zorgverlener voor om een consult online of telefonisch te doen? Dan kan je het beste even contact met ons opnemen via 078 648 13 00. Wij kijken dan voor je of er een vergoeding mogelijk is vanuit de zorgverzekering.
Vergoeding coronavaccinatie
Herstelzorg na corona
Ben je een ex-coronapatiënt en heb je last van langdurige klachten, zoals vermoeidheid of benauwdheid? Dan krijg je vanuit de basisverzekering een vergoeding voor herstelzorg. Voor deze zorg heb je een verwijzing nodig en betaal je eigen risico. Deze extra vergoeding vanuit de basisverzekering geldt in ieder geval tot 1 augustus 2021.
Het hangt van jouw persoonlijke situatie af hoeveel zorg je nodig hebt en welke zorg dit is. Dit beoordeelt de zorgverlener. Er is een maximum gesteld aan het aantal behandelingen die je vergoed krijgt:
- Fysiotherapie of oefentherapie: maximaal 50 behandelingen
- Ergotherapie: maximaal 10 uur
- Diëtetiek: maximaal 7 uur
- Logopedie: geen maximum
Je krijgt de behandelingen vanaf de eerste behandeling vergoed. In uitzonderlijke gevallen kan je worden verwezen voor een extra behandeltermijn van zes maanden. Dit beoordeelt jouw medisch specialist. Let op: alle voorwaarden voor de vergoeding lees je in onze voorwaarden.

Uitgestelde zorg door corona
Op veel plaatsen wordt 'planbare' zorg uitgesteld in verband met het coronavirus. Dit zijn vervelende keuzes die zorgverleners door de omstandigheden moeten maken. Loopt jouw behandeling hierdoor door in 2021? Dan kan het zijn dat je twee keer (een deel van het) eigen risico moet betalen voor jouw behandeling. Lees hoe dit werkt.
Zorg in het buitenland
Klachten in het buitenland?
Krijg je klachten in het buitenland, zoals benauwdheid of koorts? Dan ben je voor de spoedeisende zorg verzekerd vanuit jouw basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico. De gemiddelde kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland worden vergoed. Zijn de kosten hoger? Dan heb je een aanvullende zorg- of reisverzekering nodig met vergoeding voor medische kosten in het buitenland.
Let op bij code oranje of rood
Je bent altijd verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland vanuit jouw basisverzekering, ook bij code oranje of rood. Vanuit de aanvullende zorgverzekering en reis- of annuleringsverzekering is er geen dekking bij code oranje of rood. Wanneer je terugkeert uit een land met code oranje of rood, moet je direct na thuiskomst twee weken in thuisquarantaine.
Ben je in het buitenland en heb je klachten?
Neem dan contact op met een lokale gezondheidsdienst of met onze Alarmcentrale via +31 78 648 13 20.
